Duna 2, Aquaman 2 a další filmy mohou být o rok odloženy

Duna 2, Aquaman 2 a další filmy mohou být o rok odloženy | Fandíme filmu
Warner Bros.
Hollywoodská stávka herců a scenáristů může způsobit velké odklady premiér.

Jak hollywoodští scenáristé, tak herci už nechtějí ze svých platů dotovat příjmy akcionářů a vrcholných manažerů. Filmoví pracovníci stejně jako zástupci studií a streamovacích služeb momentálně odmítají ustoupit ze svých pozic, a tak herci a scenáristé nevidí jinou cestu, než stávkovat. Nikdo neví, jak dlouho stávka bude trvat a ovlivňuje to celý filmový průmysl. Stojí natáčení nových projektů, ale limitována je také propagace těch již dokončených.

Právě kvůli pozastavené propagaci hollywoodská studia zvažují, že u některých svých drahých filmů odloží premiéry. Magazín Variety s odkazem na hned několik zákulisních zdrojů uvádí, že konkrétně studio Warner Bros. zvažuje, že by z letošního roku na ten příští přeložilo premiéry filmů Duna: Část druhá, Aquaman and the Lost Kingdom a Purpurová barva. Není to pevně dané, některé zdroje to dokonce i naopak zpochybňují a třeba u Duny by se na odkladu musela domluvit dvě partnerská studia – Warner a Legendary. Nicméně odklad filmů je jednou ze zvažovaných cest kupředu, protože panuje obava, že bez propagace hereckými hvězdami by mohla návštěvnost jednotlivých snímků nezanedbatelně poklesnout.

Variety uvádí, že podobné kroky mohou zvažovat také ostatní filmová studia a to nejen u velkofilmů, ale také u potenciálních adeptů na Oscary, které často se svými hvězdami stojí a padají. Podzimní výhled by tak nakonec mohl být výrazně chudší, než se v tuhle chvíli zdá (některé z nejočekávanějších filmů roku jsme vyhlíželi v samostatném článku). To, že se odklad zvažuje i u prosincového Aquamana signalizuje, že v tuhle chvíli řešení stávky vůbec není v dohledu.

Titulní foto: Aquaman and the Lost Kingdom

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu