Comic-Con: Přehlídka filmových novinek letos bude stát za starou bačkoru

Comic-Con: Přehlídka filmových novinek letos bude stát za starou bačkoru | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Marvel i DC ohlašování novinek vynechají. Fanoušky mohou potěšit Želvy Ninja či seriálový John Wick.

Pro fanoušky komiksovek, žánrovek a velkofilmů platil Comic-Con v San Diegu dlouhá léta za jednu z akcí, při níž jsme se toho spoustu dozvěděli. Zveřejňovaly se nové trailery, ohlašovaly zbrusu nové projekty, představovalo herecké obsazení. Během let hollywoodská studia dost řešila, zda se jim nákladnou akci vyplatí navštívit a počet prezentací se omezil. Přesto jsme dál každoročně mohli spoléhat na to, že jeden červencový víkend přinese výrazně zesílený proud novinek. Slabý byl pouze covidový ročník. Ten letošní bohužel mnoho zajímavého také neodhalí.

Marvel potvrdil, že se nezúčastní už před nějakým časem. Další společnosti rychle následovaly, ať už z důvodu šetření, nebo kvůli čerstvě zahájené stávce scenáristů. Dopředu se letošní ročník rozhodly vynechat společnosti Disney, Lucasfilm, Warner Bros., DC Studios, Sony, Universal, Netflix a HBO. Dodatečně své prezentace ruší: Společnost Legendary (Duna 2, pokračování Godzilla vs. Kong), dále seriály Kolo času, Jury Duty, Základka Willarda Abbotta, Zlatá sedmdesátá, Gen V, Zelenáč, Futurama, Babylon 5 nebo Orphan Black: Echoes. Některé seriály, jako třeba Dobrá znamení, budou mít jen okleštěnou prezentaci, kdy se namísto plnohodnotného panelu s herci pouze bez komentáře promítne jedna epizoda.

Ze seriálové nabídky se prozatím stále počítá s tím, že v nějaké podobě budou mít svoje prezentace Archer, Star Trek, Živí mrtví, Twisted Metal, Neporazitelný, The Continental: From the World of John Wick, Rick a Morty, Solární protipóly, Cruel Summer nebo Quantum Leap. Vše se ještě před Comic-Conem může změnit a v tuto chvíli platí, že všechny seriály smějí propagovat pouze režiséři a producenti, nikoliv herci nebo scenáristé (to samé platí i pro filmy).

Pokud jde o filmovou nabídku, tak ta je ještě chudší. Jediným větším potvrzeným filmem jsou pro tuto chvíli animované Želvy Ninja: Mutantí chaos, které představí režisér Kyler Spears. Dále se chystá prezentace indického Prejectu K, vysokorozpočtové sci-fi, jež by na mezinárodní scéně ráda udělala stejnou díru do světa, jako loňský hit RRR. Magazín Collider chystá panelovou diskusi režisérů Davida Leitche (The Fall Guy), Justina Simiena (Strašidelný dům), Louise Leterriera (Rychle a zběsile 10+11) a Garetha Edwardse (Stvořitel). Malou prezentaci bude mít horor Mluv se mnou a také remake hororu The Strangers, z něhož má vyrůst celá nová trilogie. Další menší snímek, jenž se má představit divákům, je thriller Mother May I?. Ježek Sonic otevře na Comic-Conu svou restauraci, tak třeba v ní budou k vidění nějaké materiály lákající na Ježka Sonica 3 nebo chystaný spin-off Knuckless. A herečka Jamie Lee Curtis představí svůj nový komiks Mother Nature, podle něhož má do budoucnosti vzniknout celovečerní film.

Libovolná prezentace ještě může být zrušená, nějakých výrazných dodatečných překvapení se nejspíš nedočkáme. Comic-Con v San Diegu každopádně probíhá od 20. do 23. července, tudíž jakékoliv novinky (potenciálně třeba nový trailer pro Stvořitele či první podrobnosti o Rychle a zběsile 11) očekávejte právě v daných dnech.

Titulní foto:

Zdroje: Comic-Con, The Hollywood Repoter, Deadline I, II, III, Collider I, II, III

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu