The Last Days of John Allen Chau: Misionář míří na poslední Satanovu výspu

The Last Days of John Allen Chau: Misionář míří na poslední Satanovu výspu | Fandíme filmu
ITV Studios
Po odřeknutí mnohasetmilionového Rychle a zběsile 10 točí Justin Lin příběh dle skutečné události.

Režisér Justin Lin natočil Rychle a zběsile 3-6, následně devítku a vypadalo to, že už sérii dotáhne do konce. Jenže po pár dnech natáčení desítky se rozhodl, že už na obří produkci nemá nervy a projektu se vzdal. Vliv mohlo mít už jen to, že se natáčení devítky a desítky odehrávalo v rychlém sledu a velkém časovém presu, ale podle zákulisních drbů Lin už také nedokázal vydržet neustálé rozmary Vina Diesela, hlavní herecké hvězdy a producenta.

Do budoucna má točit další velkofilm, komiksovku One Punch Man. Studio Sony jej však nechalo, aby si předtím oddechl spolu s komornějším snímkem. Lin natočí The Last Days of John Allen Chau (Poslední dny Johna Allena Chaua). Film vychází ze skutečných událostí, kdy se Chau v roce 2018 rozhodl, že se pokusí evangelizovat domorodý kmen na ostrově North Sentinel, který je součástí indického souostroví Nikobary v Bengálském zálivu. Kmen má úředně stanovenou ochranu před vnějšími vlivy, už třeba jen kvůli cizím patogenům, které by imunita staletí odříznutých lidí nemusela zvládnout. Chau se však domníval, že je ostrov potenciálně „poslední baštou Satana na Zemi“, protože zdejší obyvatelstvo nikdy ani nedostalo příležitost slyšet o spáse, kterou nabízí Ježíš Kristus. Proto věřil, že se musí pokusit domorodce evangelizovat. Výprava pro něj skončila neslavně.

Oficiální anotace filmového zpracování říká: Chau věří, že byl vyvolený k tomu, aby spasil duše izolovaného kmene na ostrově North Sentinel, kam mají lidé z vnější zakázaný vstup. Při snaze o šíření slova božího mezi Sentinelany jej čeká trýznivá cesta, při níž zoufale hledá sebe sama, smysl života a své místo na světě.

Scénář napsal Ben Ripley (Zdrojový kód, Hráči se smrtí 2017), podle článku Alexe Perryho. Lin patří mezi producenty. Hlavní roli ztvární nepříliš známý Sky Yang. Natáčet se bude v Los Angeles a Thajsku letos na podzim.

Titulní foto je ilustrační, Sky Yang v seriálu Holding

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu