Shrek: Chystá se pětka a snad i samostatný film s Oslíkem

Shrek: Chystá se pětka a snad i samostatný film s Oslíkem | Fandíme filmu
DreamWorks Animation
Novinky připravují také Mimoni, Zpívej a Tajný život mazlíčků.

Chris Meledandri řídí animační studio Illumination a pro společnost Universal dohlíží také animovanou produkci od DreamWorks Animation. Magazín Variety s ním pořídil rozhovor, v němž přišla řeč na budoucí projekty, které se připravují.

Začněme od podrobností o budoucnosti veleúspěšné značky Shrek. Jednoznačně se chystá Shrek 5, kdy se studio snaží přivést zpátky kompletní ústřední obsazení: Mikea Myerse, Cameron Diaz a Eddieho Murphyho. Smlouvy zatím nejsou podepsané, ale prý je to na dobré cestě. Myerse aktuálně žádné velké úspěchy neslaví, takže proč se nevrátit k osvědčenému hitu. Diaz přerušila kariéru, ale po zhruba deseti letech ji uvidíme v chystaném snímku Back in Action. Cameron se nijak netají tím, že si péči o rodinu užívá víc než herectví, nicméně právě proto by dabing animáku mohl být ideální pracovní příležitostí: Dojíždět pár dní v týdnu do nahrávacího studia v sousedství je podstatně menší zápřah než několik měsíců točit na druhé straně zeměkoule.

A speciální kapitolou je Eddie Murphy, který v lednu novinářům řekl, že by se k roli oslíka vrátil s nadšením a to nejen v dalším Shrekově filmu, ale i v samostatném spin-offu. Dle jeho názoru je Oslík daleko vtipnější než Kocour v botách (taktéž spin-off Shreka) a Kocour v botách: Poslední přání je aktuálně v kinech velkým hitem. Meledandri řekl, že je z Murphyho entuziasmu nadšený a dodal, že by spin-off s Oslíkem jednoznačně podpořil. To zatím nemůžeme brát jako definitivní potvrzení toho, že snímek vznikne, ale známe Hollywood a jeho pozitivní vztah k obchodním příležitostem…

Shrek ale není jediná značka, kterou v Dreamworks budou nadále rozvíjet. Připravuje se několik různých námětů pro možné pokračování Tajný život mazlíčků (Secret Life of Pets). Buď vznikne regulérní trojka s partičkou dosavadních hrdinů, anebo je na stole ještě jedna varianta, v níž by větší prostor dostal pouze jeden z dosavadních mazlíčků, který by si našel nové kamarády.

Připravuje se Zpívej 3, kde se vrátí známé postavy z předchozích dvou filmů, ale vypraví se společně na nějaké nové místo. A živo je také ve světě padouchů a Mimoňů. Scenárista a režisér Pierre Coffin, který připravil většinu dosavadních filmů, se rozhodl připravit sérii krátkých filmů ze světa Mimoňů, která nejprve bude uvedena na TikTok, než později bude dostupná také na Youtube.

Foto je ilustrační, z předchozího Shreka

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu