Joker 2: První pohled na Lady Gaga v kostýmu Harley Quinn

Joker 2: První pohled na Lady Gaga v kostýmu Harley Quinn | Fandíme filmu
Warner Bros.
Ve snímku vystoupí další známá batmanovská postava. Podívejte se také na věznici Arkham.

Pokračuje natáčení komiksového snímku Joker: Folie à deux. Po exteriérovém natáčení v Los Angeles se štáb přesunul do New Jersey a New Yorku, kde se opět podařilo fotografům dění zaznamenat. V Jersey se natáčelo v uzavřené nemocnici Soho, která v minulosti sloužila pro izolaci nakažlivých pacientů. Filmaři ji přeměnili v gothamskou nemocnici Arkham pro kriminální pacienty. Jak si můžete prohlédnout v přiloženém videu, v jednu chvíli se na místě točila scéna požáru. Je dost dobře možné, že ten nějak souvisí se samotným Jokerem (Joaquin Phoenix), potenciálně jeho útěkem ze zařízení, v němž byl v závěru minulého filmu internovaný.

Druhá scéna se začala točit dnes před budou nejvyššího newyorského soudu na Manhattanu. A ta je teprve zajímavá, protože nám nabízí první detailní pohled na Lady Gaga v kostýmu Harley Quinn. Nedávno jsme Harley mohli vidět v civilu, teď už jí výrazné oblečení s jemně pierotskou stylizací a lehké klaunské líčení.

Vypadá to, že Harley byla v soudní budově v souvislosti s Jokerem. Doprovází ji policejní eskorta, kolem demonstruje rozvášněný dav. Tu a tam se objevuje transparent upozorňující na to, že je Joker zločinec. A proti jednomu z přihlížejících Harley zdvihá prostředník, takže zřejmě dojde i k verbálnímu odsouzení Arthura Flecka.

Na první pohled je však patrné, že většina protestujících Jokera podporuje. Řada lidí přišla nalíčená po jeho vzoru, na transparentech Jokera přirovnávají k pravdě, či spravedlnosti. Žádají jeho osvobození. Nabízí se otázka, zda se snímek náhodou nepokusí o nějakou analogii s jedinci, kteří 6. ledna 2021 zaútočili na americký kongres.

Na jednom z transparentů také stojí, že je Harvey Dent šašek. Spekuluje se o tom, že by roli mohl ztvárnit Harry Lawtey, jenž byl loni v říjnu obsazený do blíže nespecifikované „důležité role“. V tuhle chvíli není vůbec zřejmé, zda ve snímku bude postava vystupovat čistě jako prokurátor, anebo existuje sebemenší šance, že by se změnil v padoucha Two-Face.

Joker: Folie à deux podle nepotvrzených zvěstí má být muzikálem. Děj má být zasazený do prostředí ústavu Arkham, kde je Arthur Fleck zavřený. Zřejmě právě tam potká Harley Quinn, jež v komiksech vystupuje jako jeho doktorka, kterou Joker postupně manipuluje, týrá a má s ní pokřivený milostný vztah. Scénář filmu píše Todd Phillips, který pokračování zrežíruje, stejně jako první film. Joaquin Phoenix se vrací v hlavní roli. Harley Quinn hraje Lady Gaga, vrací se Zazie Beetz jako Sophie Dumond. Do nové role byli obsazení Brendan Gleeson, Catherine Keener, Harry Lawtey a Jacob Lofland. Podtitul snímku je medicínský termín, kterým se označuje „sdílenou psychózu“, tedy psychiatrický syndrom, při němž se bludy přenášejí z jednoho člověka na druhého. Datum premiéry je stanoveno na 3. října 2024.

Titulní foto je ilustrační, předešlá Harley Quinn ve snímku Suicide Squad

Zdroje: Lady Gaga Now, DCVERSO

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest