Gladiátor 2: Záporák filmu odhalen

Gladiátor 2: Záporák filmu odhalen | Fandíme filmu
Universal Studios
Víme, kdo se postaví Maximově synovi a jací herci mají doplnil ústředního představitele. AKTUALIZOVÁNO

AKTUALIZACE: Obsazení Keoghana do role císaře Gety potvrdily záhy všechny velké hollywoodské zpravodaje. The Hollywood Repoter nicméně dodává, že by se snímek neměl pevně držet skutečných událostí.

Původní zpráva z 16. 3.: Po mnoha letech neurčitých slibů se letos skutečně začne natáčet Gladiátor 2. Maximus zůstane mrtvý a hlavní postavou bude jeho dnes již dospělý syn Lucius (Paul Mescal). V lednu Russell Crowe v jednom rozhovoru tvrdil, že Lucius bude ve snímku císařem. Teď to vypadá, že buď se něco změnilo, došlo k nedorozumění, Russell měl špatné informace nebo se panovnická situace bude s postupem vyprávění vyvíjet.

Podle zákulisních informací z castingového oddělení bude ústředním antagonistou snímku císař Publius Septimius Geta. Ten ve skutečné historii vládl v letech 209 až 211, ačkoliv po celou dobu vládl souběžně se svým otcem a bratrem (Septimius Severus, Caracella). Uvidíme, jak moc se snímek bude držet skutečných dějin. U prvního Gladiátora byl často vztah k realitě spíš volný a u chystaného snímku je dopředu jasné přinejmenším to, že ústřední postava Lucia bude mít s jakýmikoliv historickými předobrazy společného jen minimum.

Server Giant Freaking Robot a reportér Will Mavity tvrdí, že do role Gety byl obsazený Barry Keoghan, který stejně jako Mescal mezi nominované herce právě uplynulých Oscarů. Konkrétně za snímek Víly z Inisherinu. Krom toho jej můžete znát z Černobylu, Dunkerku či Eternals. Mavity dále píše, že se má vrátit Connie Nielsen jako jako Luciova matka Lucilla a ve snímku má hrát také Djimon Hounsou. Ten vystupoval v prvním Gladiátorovi jako Juba. Nicméně ještě si raději počkejme, než účast nově zmiňovaných herců potvrdí nějaký další zdroj.

Děj se má odehrávat zhruba 25 letech po událostech původního Gladiátora a hlavním hrdinou je dospělý Lucius - syn Lucilly, vnuk zavražděného císaře Marka Aurelia a synovec císaře Commoda. Proradný Commodus minule skončil v aréně se smrtelně zraněným Maximem, který z posledních sil dokázal Commoda zabít, pomstít tak svoji zavražděnou rodinu a ještě před jistou smrtí zachránit Lucillu a Lucia. Maximus na Lucia i takhle na dálku silně zapůsobil, což by se mělo promítnout do jeho dalšího života. Lucius údajně má být v pokračování novým římským císařem. V hlavní roli vystoupí Paul Mescal, znovu režíruje Ridley Scott, poslední verzi scénáře napsal David Scarpa. Datum premiéry je ohlášeno na 21. listopadu 2024.

Titulní foto je ilustrační: Russell Crowe ve filmu Gladiátor

Zdroje: The Hollywood Reporter, Giant Freakin Robot, Will Mavity

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest