Star Wars: Další film natočí režisér Stranger Things

Star Wars: Další film natočí režisér Stranger Things | Fandíme filmu
Netflix
Zobrazit další 1 obrázek
Shawn Levy chystá nový celovečerní film ze světa Hvězdných válek. Jiný projekt byl naopak zrušený.

Celovečerní filmy ze světa Star Wars mají už nějakou dobu pauzu. Teď se zdá, že ledy začínají tát. Není to tak dlouho, co jsme vás informovali o přípravách snímku Damona Lindelofa a teď je tu zpráva o další novince.

Velké hollywoodské servery (první byl Deadline) přinášejí zprávu, že další Star Wars film chystá Shawn Levy. O snímku momentálně nejsou známy jakékoliv podrobnosti. Zřejmé je pouze to, že by se měl Levy na projekt zaměřit v okamžiku, kdy dokončí Deadpoola 3. Ten má premiéru v listopadu 2024. Z toho můžeme usuzovat, že Levyho Hvězdné války mohou k divákům dorazit až tak v roce 2026.

Shawn Levy dlouhodobě platil za hollywoodského rutinéra, když točil záležitosti jako remake Růžového pantera nebo Noc v muzeu. Kritika z jeho filmů nikdy nebyla nadšená, nicméně často si na sebe vydělaly a Shawn je zřejmě spolehlivý kolega a týmový hráč. Často produkuje a jako producent a režisér se podílí na veleúspěšném seriálu Stranger Things. Ten jako by mu dodal ve filmovém průmyslu důvěru studií, protože od té doby, co se v pozitivním světle předvedl u Stranger Things, dostal příležitost natočit hned několik větších projektů. Free Guy patřil k úspěšnějším filmům pandemie a v posledních letech vlastně také k úspěšnějším filmům, které přímo nevycházejí z žádné konkrétní předlohy. A na Netfixu bodoval Projekt Adam.

Oba dva film točil Levy s Ryanem Reynoldsem, s nímž momentálně připravuje Deadpoola 3. A ke všem těmto příležitostem teď můžeme připsat ještě Star Wars. Shawn neplatí za extra odvážného tvůrce, ale je to solidní řemeslník, a pokud by do ruky dostal opravdu dobrý scénář, asi by jeho Hvězdné války mohly nabídnout solidní zábavu. Jak by mohly vypadat jeho souboje se světelnými meči nebo bitvy stíhaček nám naznačil zmiňovaný Projekt Adam, jehož akční sekvence byly ke Star Wars dost přirovnávané.

Vedle oznámených projektů je tu také jeden zrušený. V únoru 2020 se objevila zpráva, že Star Wars film chystá také J.D. Dillard. Ten v momentálním rozhovoru prozradil, že projekt je odpískaný. Režisér dále uvedl, že jej insporovala videohra Star Wars: TIE Fighter z roku 1994, kterou miloval jako kluk. Ve vesmírném leteckém simulátoru tehdy hráč pilotoval imperiální TIE Fighter a pomáhal udržet v Galaxii řád. Nebo alespoň takový řád, jaký si představuje Impérium. Dillard připustil, že by v budoucnu rád natočil nějaký vlastní sci-fi film, co nebude souviset s žádnou velkou značkou, tak kdo ví, třeba se TIE Fighterem volně inspiruje, podobně jako když Zack Snyder z původního Star Wars projektu vyvinul svůj připravovaný Rebel Moon. Dillard čerstvě natočil válečný film Devotion, kde se taktéž věnuje pilotům. Dále pro The Wrap prozradil, že se nadále nepodílí ani na remaku Rocketeera, s nímž byl chvíli spojován.

Foto je ilustrační, Projekt Adam

Zdroje: Deadline, The Wrap

Galerie: 2

Star Wars: Další film natočí režisér Stranger Things | Fandíme filmu Star Wars: Další film natočí režisér Stranger Things | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest