Kam se ztratily The Expendabelles – dámská verze Postradatelných

Kam se ztratily The Expendabelles – dámská verze Postradatelných | Fandíme filmu
Lionsgate / Millenium Films
Šéf studia Millenium Films vysvětluje, kam se poděla ženská variace na Expendables.

Studio Millenium Films se podobně jako zbytek Hollywoodu snaží vytěžit své značky. Točí se pokračování (Expendables 4), nové verze slavných značek (Rudá Sonja) i televizní předělávky známých filmů (Rambo). Hodnota se hledá také ve spin-offech. Protože jak říká jeden z šéfů společnosti Jeffrey Greenstein, pokud chcete natočit slušně vypadající zábavu pro kina, potřebujete minimálně padesát milionů dolarů a to už je docela slušný risk. Ten se výrazně snižuje, pokud máte známou značku.

Expendables tak krom běžných pokračování dlouho zvažovali také natáčení ženského spin-offu. Poprvé jsme o takové možnosti psali v roce 2012, tedy v době, kdy značka byla na vrcholu popularity. Naposledy byly The ExpendaBelles zmíněny studiem v roce 2017 a od té doby je ticho. Co se stalo?

V rozhovoru pro The Hollywood Reporter Jeffrey Greenstein řekl následující: „Snažili jsme se připravit The ExpendaBelles, ženskou verzi Expendables. Vždycky jsem s tím projektem ale měl jeden zásadní problém: Nikdy se nedařilo ospravedlnit, proč bychom měli mít čistě ženský tým. Namísto toho, abychom se to snažili vysvětlit, je jednoduší mít drsnou ženu zkrátka jako součást běžného týmu. Tam nemusíte vysvětlovat, jak se tam ženská postava dostala a všechno kolem a prostě uděláte to samé, co byste udělali u mužské postavy: Ukážete, jak si podává protivníky.“

Greensteinova logika pokulhává. Není důvod, proč byste museli vysvětlovat, že je žoldácký tým složený pouze z žen. Stejně, jako nikdo nechce, aby někdo vysvětloval, proč je tým složený pouze z mužů (ano, tu a tam v rámci Expendables nějaká žena vystoupila, ale vždy byly na okraji, do počtu).

V zásadě jsou tedy dvě možnosti: Buď v Millenium mají pocit, že se jejich publikum skládá primárně z konzervativních diváků, kteří si podobné otázky skutečně kladou a reálně jsou přesvědčení o tom, že fyzicky (fyzikálně) nemožné akční výkony jsou v pohádkách pro dospělé uvěřitelnější u mužů než u žen.

Nebo je tu druhá varianta, že se nikdy nepodařilo dát dohromady obsazení, které by vznik snímku ospravedlnilo. Koncept „pánských Expendables“ stojí na tom, že se scházejí v jednom filmu akční hvězdy, primárně ty, které se zrodily v 80. nebo 90. letech. Obdobných ženských figur buď obecně není dostatek (ne takových, které by utáhly drahý velkofilm), anebo potenciální kandidátky kalibru Sigourney Weaver nemají o podobné projekty z toho či onoho důvodu zájem.

Nicméně, když odhlédneme od vyhýbavé povahy Greensteinovy odpovědi, jedna věc z ní zřejmě vyplývá: The ExpendaBelles pravděpodobně nikdy nevzniknou.

Foto je ilustrační - Expendables 3

Zdroj: The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest