Box Office: Padouch si poradil s klaďasem

Box Office: Padouch si poradil s klaďasem | Fandíme filmu
Osamělý jezdec zůstal poměrně osamělý i v kinech. Skoro nikdo na něj nepřišel.

Prázdniny neznamenají vždycky jen letní radovánky, a zrovna u nás v redakci nevíme, kam dřív skočit. Jaaaara má povinností za tři, a tak tentokrát budete muset vzít Box Officem zavděk ode mě a ještě se zpožděním. Ale dost řečí, jdeme přehazovat miliony. Disney určitě doufal v zázrak, protože do Osamělého jezdce narval až nekřesťanské peníze, avšak i tenhle týden první příčku obsadil v amerických kinech animák. Tentokrát to byl konkurenční Já, padouch 2, který stihl za víkend utržit parádních $83 milionů a spolu se svátečními výdělky (Američané slavili Den nezávislosti) a zahraničím už mají Gru a jeho žlutí pomocníčci na kontě parádních $304 milionů. Při rozpočtu $76 mega tomu nejde říkat jinak než „pořádné terno“. Jak se navíc můžete dočíst v naší recenzi, film beze zbytku splnil veškerá očekávání, takže je zlatá medaile zasloužená.

Na stříbrnou pozici se jen stěží vyškrábal už zmiňovaný Lone Ranger, který si horko těžko vystřílel $29 milionů. Až takhle mizerné skóre asi čekal málokdo, zvlášť při rozsahu reklamní kampaně a účasti milovaného Johnnyho Deppa. Nicméně jak ukázal už před pár týdny Will Smith, už ani ta největší jména nejsou všechno, a když má navíc film mizerné recenze, je na kardinální průšvih zaděláno. U nás jsme byli s hodnocením ještě poměrně smířliví, ale i tak vězte, že se o žádnou vyloženou pecku nejedná ani omylem. Spolu s dalšími dny a zahraničím utržil Osamělý jezdec doposud jen chabých $76 milionů, a tak je spolehlivě zaděláno na propadák carterovských rozměrů.

Třetí příčku uhájily ženy ve zbrani, alias Drsňačky. Podle ohlasů celkem slušná komedie se Sandrou Bullock a Melissou McCarthy v hlavních rolích utržila během druhého víkendu krásných $24 milionů a může se tak všem kovbojům a indiánům smát do obličeje. V tomhle salůnu prostě řádí ženské. Dohromady už Drsňačky stihly zkonfiskovat $98 milionů a to se pořád ještě skoro nevytáhly paty z USA.

Disney musí děkovat všem bohům za to, že se rozhodl nakoupit Marvel, Lucas Film a Pixar, protože vlastnoruční filmy myšákům v poslední době moc nejdou a na čtvrtém místě je spolehlivá Univerzita pro příšerky a dělá všechno proto, aby splatila škody, které napáchal Osamělý jezdec. Za víkend Příšerky daly $19, dohromady už mají na kontě $403 milionů. Pátou příčku okupuje trvalka World War Z, které čtvrté místo uniklo o pouhý milion a dohromady už vyrýžovala $368 mega. White House Down je sice podle zahraničních ohlasů parádní oddechovka, bohužel však na ni nikdo není zvědavý (diváci si dost možná řekli, že nejsou tak blbí, aby chodili na ten samý film dvakrát v jednom roce – viz Olympus Has Fallen). Během druhého víkendu film utržil $13 milionů, celkem jich má na kontě jen slaboučkých 69. A výčet tentokrát zakončíme sedmou příčkou, kam pozvolna doklesal Muž z oceli. Za svůj čtvrtý víkend utržil $11 milionů, celkově už překonal $588 milionů, což na první díl série není vůbec špatné číslo. Mám takové tušení, že DC komiksovky čekají světlé zítřky.

O nadcházejícím víkendu do kin vtrhnou Sandlerovi Grown Ups 2, kteří mají zřejmě to své jisté, ale také del Torův Pacific Rim. Ten se sice povedl, ale to ještě neznamená, že ho publikum přijme. Zůstaňte na příjmu, a když vesmír dá, bude na vás příští Box Office čekat už ve standardním nedělním termínu.

Muž z oceli

14.06.2013 | USA, Velká Británie, Kanada
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest