Plane: Gerard Butler je ten nejdrsnější pilot pod sluncem

Plane: Gerard Butler je ten nejdrsnější pilot pod sluncem | Fandíme filmu
Lionsgate
Zobrazit další 2 obrázky
Pro záchranu svých pasažérů nasadí život a zastřelí kohokoliv. Pusťte si akční trailer.

Gerardu Butlerovi se nedá jedna věc upřít. Na nic si nehraje, svoje diváky se nesnaží obalamutit. Točí prvoplánové akční filmy s údernými hláškami, spoustou prostřelených hlav a nějakou tou základní motivací, jakou jsou rodina nebo záchrana nevinných. Plane (Letadlo) v tom nebude jiné.

Butler tu hraje pilota, který je nucený přistát na nepřátelském území s letadlem plným civilistů a jedním vězněm. V rukou jiných tvůrců z téhle zápletky mohlo být napínavé politické či psychologické drama. Případně survival thriller. Tohle není ten případ. Plane je ten typ akčního filmu, kde osamělý hrdina automaticky bere do ruky rychlopalnou pušku a jen s minimální pomocí dokáže postřílet zástupy nepřátel.

Upoutávka naznačuje, že nás film naprosto ničím nepřekvapí. Hrdinný pilot v Butlerově podání bez následků zvládá rány do hlavy a má vojenský trénink. Z vězně se vyklube zneuznaný klaďas. Všechno zřejmě vyvrcholí scénou dramatického odletu na poslední chvíli. Film v upoutávce nevypadá příliš pěkně, když nabízí ušmudlaný vizuál plný nepříliš zdařilých digitálních triků. Možná tak filmaři museli obcházet limity pandemické doby, možná jen naprosto zbytečně toužili po tom, aby film vypadal „větší“, ačkoliv by jednoznačně bylo lepší rozpočet nalít do fyzické akce. Všechno to cákání digitální krví také nevypadá dvakrát přesvědčivě.

Ale jak už jsem psal v úvodu, Butlerovi fanoušci poměrně přesně vědí, co od skotského buldoka chtějí a zřejmě to dostanou. Film si neláme hlavu s nějakým společenským komentářem, nebo čímkoliv podobným. „Správný chlap“ prostě vezme situaci do vlastních rukou a s uštěpačnou poznámkou zlikviduje kohokoliv, kdo si ráno omylem oblékl svou záporáckou uniformu. Mike Colter sekunduje jako stoický vězeň s dobrým srdcem.

Oficiální synopse: Dopravní pilot Brodie Torrance nouzově přistane poté, co jeho letadlo poškodí bouře. Ocitá se ale na nepřátelském území, kde mu vyhrožuje lokální milice. Ta se chce letadla zmocnit a pasažéry bere jako rukojmí. Úřady a média zatím po letadle marně pátrají a je tak v tuto chvíli výhradně na Torracovi, aby své pasažéry udržel naživu dost dlouho na to, než dorazí nějaká pomoc

Snímek byl dříve známý pod názvem The Plane. Režíroval Jean-François Richet, scénář napsali J.P. Davis a Charles Cumming, autor knižní předlohy. Dále hrají Daniella Pineda, Remi Adeleke, Joey Slotnick, Evan Dane Taylor, Claro de los Reyes a Tony Goldwyn. Ve Spojených státech jde film do kin 27. ledna, tak uvidíme, jestli se u nás také podívá do biografů, nebo si příznivci přímočaré akce budou muset počkat na domácí video.

Podklady a foto: Lionsgate

Galerie: 3

Plane: Gerard Butler je ten nejdrsnější pilot pod sluncem | Fandíme filmu Plane: Gerard Butler je ten nejdrsnější pilot pod sluncem | Fandíme filmu Plane: Gerard Butler je ten nejdrsnější pilot pod sluncem | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest