Star Trek 4: Premiéra se oficiálně škrtá

Star Trek 4: Premiéra se oficiálně škrtá | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Příznivci posádky Chrise Pinea si musejí nechat zajít chuť.

V momentě, kdy bylo v létě oznámeno, že Fantastickou čtyřku zrežíruje Matt Shakman, jsme se automaticky mohli začít bát o osud Star Treku 4. Právě Shakman měl snímek natáčet a bylo zřejmé, že nemůže zvládnout připravit naráz oba projekty. Studio Paramout nějakou dobu na Shakmanovo nové angažmá u Marvelu nereagovalo, ale teď už je to oficiální. Star Trek 4 byl vyškrtnutý ze seznamu premiér studia. S uvedením snímku se naposledy počítalo na 22. prosince 2023.

Pokračuje tak prokletá cesta čtvrtého dílu série na plátna. Už v roce 2016 další filmové budoucnosti Star Treku nijak nepomohlo, že dobře hodnocený snímek Star Trek: Do neznáma moc nevydělal. Krátce před premiérou navíc zemřel Anton Yelchin, představitel jedné z hlavních rolí, takže bylo v jeden moment otázkou, zda se vůbec ostatním bude chtít pokračovat bez něj. Nakonec chtělo, nicméně studio Paramount začalo laborovat s tím, zda bude s dosavadní posádkou pokračovat, přemluví k natočení vlastního Star Treku Quentina Tarantina, anebo vymyslí nějaký úplně jiný plán. Vedle toho se Star Treku začalo dařit v televizi a filmové oddělení Paramountu bylo několik let v rozkladu, takže nepříliš úspěšná a zároveň nákladná sci-fi série pro něj asi nebyla tak docela prioritou. A když už se tedy rozhodlo, že se Star Trek: Do neznáma navazovat bude, tak se několikrát měnil scénář a několikrát střídal režisér.

Teď jsme zase zpátky v bodě nula a znovu se musíme ptát, zda „Star Trek 4“ vůbec někdy bude zrealizovaný. Podle serveru Deadline je současné obsazení (Chris Pine, Zoe Saldana, Zachary Quinto, Karl Urban a Simon Pegg) k projektu stále připojené, tak uvidíme.

Foto je ilustrační, předchozí díl série

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu