Joker 2 bude mít pořádný rozpočet, ale pak je budoucnost DC nejasná

Joker 2 bude mít pořádný rozpočet, ale pak je budoucnost DC nejasná | Fandíme filmu
Warner Bros.
Další podrobná zpráva mapuje budoucnost DC, kde je úkolem číslo jedna hledání nového šéfa.

Od momentu, kdy explodovala v Hollywoodu bomba v podobě zrušení Batgirl, se filmové zpravodaje snaží vyšťourat, co se přesně v komiksové divizi studia Warner Bros. děje a co bude dál. Rozsáhlý report přinesl také magazín Variety, podle něhož je situace do značné míry zamrzlá a zamrzlou zůstane, dokud se pro komiksovou divizi ve Warneru nenajde nový šéf.

Jediným projektem, který byl po nástupu nového vedení společnosti Warner Bros. Discovery schválený, je Joker: Folie à Deux. Variety doplňuje, že oproti „jedničce“ půjde o výrazně nákladnější projekt, kdy se rozpočet vyšplhal na 150 milionů, oproti zhruba 70 milionům prvního snímku. Za výrazné navýšení mohou do značné míry obří výplaty. Joaquin Phoenix v hlavní roli má dostat 20 milionů, režisér Todd Phillips také a Lady Gaga (nově obsazená do role Harley Quinn) 10 milionů. Zbytek navýšeného rozpočtu padne na komplexní hudební čísla, která ve snímku uvidíme. Nemáme však čekat vyloženě klasický muzikál, kde se tančí a zpívá od začátku až do konce, ale spíš hudební film à la Zrodila se hvězda, kde jsou hudební pasáže klíčové, ale pořád ne dominantní.

Jakákoliv další budoucnost je v tuhle chvíli nejistá (pokud pomineme již prakticky hotové filmy, jako Black Adam nebo Shazam 2) a pořádně se začne řešit teprve ve chvíli, kdy bude vybraný nový šéf komiksové divize. Zatím nicméně nemají novináři žádné jasné informace o tom, že by byla na dobré cestě jednání s nějakou konkrétní osobností. Jako určitá varianta se nabízel Greg Berlanti, jenž šéfuje televiznímu Arrowverse. Oslovený ale nebyl a zřejmě by se nechtěl vzdát svojí producentské nezávislosti, kterou požívá napříč mnoha různými (i nekomiksovými) projekty. Před lety se málem dozorujícím manažerem nad DC filmy stal Dan Lin, producent Lego příběhu nebo Sherlocka Holmese, který kdysi dohlížel na zrušenou Justice League George Millera. Momentálně však Lin také není ve hře.

Prozatím DC filmy stále koriguje Walter Hamada a jeho nadřízení by zřejmě byli nejraději, kdyby v pozici zůstal. Hamada je ale už delší dobu rozmrzelý z toho, že musel snášet výhrůžky smrtí od toxických fanoušků Zacka Snydera, kteří jej šikanovali (stejně jako další osobnosti Warneru) ve svojí touze vydupat si další Snyderovy filmy. Hamada tehdy měl pocit, že se za něj vedení společnosti dostatečně nepostavilo a nesnažilo se extrémně nepříjemnou situaci jakkoliv řešit. A v současnosti Waltera dožralo, když s ním dopředu nikdo neprobral situaci kolem Batgirl.

Ať už do budoucna DC oddělení povede kdokoliv, nebude to mít vůbec jednoduché. Nejen, že se bude muset vypořádat s komplikovanou situací filmového The Flashe, navíc má šéf Warner Bros. Discovery David Zaslav představu, že DC bude u Warneru vedené stejným způsobem, jako Marvel u Disneyho. Tedy, že se naplánuje provázaný svět filmů a seriálů, které se vzájemně budou podporovat – filmy nalákají diváky k seriálům a seriály k filmům.

Jenže momentálně to takhle nefunguje. Existuje celá řada projektů, které jsou zasazené do mnoha různých samostatných světů. Kupříkladu čerstvě schválený Joker 2 není provázaný s ani jedním dalším filmem nebo seriálem. A těžko říct, zda se stoprocentního provázání někdy podaří dosáhnout, protože zatímco u Marvelu má dohled nad všemi projekty Kevin Feige a jeho tým, u Warneru bude muset každý seriál pro HBO projít schválením šéfa Caseyho Bloyse nebo televizního ředitele Channinga Dungeyho, v případě seriálů pro ostatní platformy.

Variety také nabízí přehled toho, jak to vypadá s momentálně plánovanými projekty. The Batman 2 zatím není oficiálně schválený, ale scénář se píše. Stejně tak (alespoň pro tuto chvíli) není zrušený spin-off zaměřený na Penguina. V plánu je pořád také druhá řada seriálu Peacemaker od Jamese Gunna. Wonder Woman 3, Superman z produkce J.J. Abramse, Zatanna a Static Shock nejsou zrušené, ale také momentálně nic nenaznačuje tomu, že by se projekty nějak výrazně vyvíjely.

Zvláštní je, že snímek Black Canary, který by měl být vyvíjený pro HBO Max, je zdánlivě stále v přípravě, i když šéf Warneru Zaslav nedávno řekl, že se společnost chce zaměřit na filmy pro kina, a že nákladné filmy exkluzivně pro HBO Max nedávají ekonomický smysl. Že by film o Black Canary byl extrémně levný? Studio chce také údajně urovnat pochroumané vztahy s Leslie Grace, představitelkou zrušené Batgirl. Údajně by mohla herečka roli v budoucnu hrát v nějakém jiném DC projektu, nebo by přinejmenším měla od Warneru dostat nějakou jinou roli (klidně mimo komiksy).

Stále je v přípravě seriál Green Lantern, který má být tou nejdražší komiksovou produkcí, jakou kdy připravil Greg Berlanti – nemělo by v žádném případě jít o lacinou výrobu, jakou známe ze seriálů světa Arrowverse. O dalším osudu déle běžících seriálů Titans a Doom Patrol bude teprve rozhodnuto. Zdá se, že pořád je v přípravě série Justice League Dark z produkce J.J. Abramse, stejně jako její spin-offy – Constantine a Madame Xanadu. Constantine by dokonce měl začít natáčet už z kraje příštího roku.

Jak už ale bylo řečeno, vedení Warneru má představu, že DC projekty budou do budoucna daleko více provázané a připravované podle nějakého důkladného plánu. K tomu bude zvolený nový ředitel DC sekce, který bude mít nějakou svoji vlastní vizi. Prakticky libovolný z aktuálních projektů, který není určený pro kina a dosud neproinvestoval v produkci desítky milionů, tak ještě může být zrušený. Nějakou dobu bude navíc trvat, než se nový šéf DC najde, načež bude následovat inventura dosavadních aktivit a fáze plánování. Teprve potom bude možné najmout nové režiséry a scenáristy. Je tedy docela dobře možné, že vedle již rozpracovaný filmů (Black Adam, Shazam 2, Aquaman 2, The Flash, Blue Beetle) se o dalších celovečerních celovečerních filmech dozvíme třeba až v příštím roce a potenciálně je uvidíme až někdy v roce 2025…

Titulní foto: Joker

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest