DC filmy se plánují na dalších 10 let

DC filmy se plánují na dalších 10 let | Fandíme filmu
Warner Bros.
Warner odhaluje svoje další plány. Chce se zaměřit na kina, nicméně i na streamu hodlá posilovat.

Poté, co jsme se dozvěděli o zrušení Supergirl a bezprecedentní likvidaci již prakticky hotové Batgirl, čekali fanoušci DC filmů se zvědavostí na dnešní noc. Během ní proběhla prezentace nového vedení společnosti Warner Bros. Discovery pro investory, kde byly odhaleny ekonomické výsledky firmy za uplynulý kvartál a výhledové plány do budoucnosti.

Pojďme začít rovnou od DC. Šéf společnosti David Zaslav situaci s Batgirl specificky nekomentoval, jen zdůraznil, že se společnost hodlá zaměřit na filmy pro kina. Vyrábět drahé filmy pro stream podle něj nedává ekonomický smysl. Cílem je každý jednotlivý snímek udělat co nejlepší. Žádný film údajně nebude uvedený, dokud nebude plně připravený. Kvalita musí být na prvním místě – jedině tak jde udržet dlouhodobě udržitelný byznys. The Flash, Black Adam a Shazam 2 podle Zaslava vypadají skvěle a snímky se dál ladí, aby byly ještě lepší. Warner je odhodlaný naplánovat výrobu DC filmů na dalších deset let dopředu.

Warner končí experimenty s uváděním filmů v kinech a na streamu současně. V případě potřeby je možné flexibilně zkrátit dobu, po níž se bude konkrétní snímek promítat, ale novinky prostě do kin uváděné budou. Podle Warneru to zvyšuje o filmu povědomí a následně tak má větší hodnotu v rámci domácí distribuce. Zároveň by neměly jít filmy z kina přímo na stream. První zastávkou by mělo být PVOD (Premium VOD – zapůjčení / zakoupení filmu za jednorázový poplatek). Teprve pak může film zamířit na stream.

Neznamená to však, že by Warner na stream zanevřel. Pro stream budou dál vznikat exkluzivní novinky, jen to prostě nebudou drahé filmy. HBO má od Warneru plnou důvěru a v letošním i příštím roce utratí za nový obsah více než v předchozích dvou letech. Počítá se také se spojením dvou streamovacích služeb, které pod Warner Bros. Discovery spadají – HBO Max a Discovery+ (zaměřuje se na dokumenty, reality show, pořady o jídle či domácnosti apod.). V USA budou obě služby sloučeny příští rok v létě, v Evropě začátkem roku 2024. Pokud to technická náročnost procesu dovolí, může ke sloučení dojít i dřív. Diváci dostanou do budoucna také možnost pořídit si streamovací služby Warneru s reklamou (to znamená, že uživatel bude za službu platit méně, nebo potenciálně vůbec nic, pokud bude ochotný přetrpět reklamy).

Titulní foto je ilustrační - Justice League

Zdroje: Deadline I, II, III, IV, V

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest