Nene: Tohle nebude typický film o mimozemšťanech

Nene: Tohle nebude typický film o mimozemšťanech | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
Sci-fi spektákl míří do našich kin. Režisér objasňuje svou tajuplnou vizi a poslední upoutávky lákají na krásné záběry.

Snímek Nene (Nope) Jordana Peela začal svůj marketing v extrémně tajnůstkářském duchu, kdy nějakou dobu vůbec nebylo jasné, o čem vlastně film bude, a když už se to více či méně provalilo, tak se produkce i nadále tvářila tajuplněji než hrad v Karpatech.

Teď už je delší dobu zřejmé, že za všechny nevysvětlitelné či nečekané jevy ve snímku může UFO a jeden z rozhovorů s režisére odhalil, že nějaké chození kolem horké kaše zřejmě původně vůbec v plánu nebylo. Snímek se totiž v jeden okamžik málem jmenoval „Malí zelení mužíčci“. Peelovi se totiž líbilo, že by takový název odkazoval jak k mimozemšťanům, tak ke skutečnosti, že jako lidé máme v povaze jakýkoliv spektákl okamžitě proměnit na peníze. Nakonec byl ale zvolený jiný název, protože se Jordanovi zdálo, že „Malí zelení mužíčci“ možná přeci jen zní poněkud béčkovitě.

K mimozemské látce došel režisér skrze svoji lásku k filmu. Chtěl natočit něco velkolepého, něco, co diváci budou mít chuť vidět na velkém plátně. Snažil se o to, aby lidé v sále pokud možno zažívali podobné pocity, jako by se opravdu ocitli v přítomnosti létajícího talíře – aby se před nimi zjevilo cosi velkolepého, co vyvolává úžas i posvátnou hrůzu.

Jak začal psát scénář, tak postupně začal vplétat do snímku hlubší myšlenky. Začal se zaobírat tím, jak jsme na velkolepých zážitcích často až nezdravě závislí, jak si dokážou ukrást naši pozornost. A jak po pozornosti sami toužíme. V centru toho všeho se odvíjí vztah dvou sourozenců (Daniel Kaluya, Keke Palmer), kteří se pokoušejí po letech odloučení opět sblížit a zároveň sami bojují o svoje místo na slunci, o svůj malý kousek pozornosti ostatních, o malý kousek spektáklu. Z toho, co naznačují upoutávky, se dvojice pokusí UFO zaznamenat. K tomu se Peele nebude ani tentokrát vyhýbat tématu rasy, stejně jako ve svých předchozích filmech. Nene se otevřeně odkáže ke skutečnosti, že afroameričané byly dlouhodobě vymazáváni z historie Hollywoodu, ačkoliv byli prakticky od počátku jeho součástí.

V Česku si bohužel budeme muset na premiéru filmu ještě měsíc počkat, ačkoliv v zámoří se dočkají už tento týden. Zatím si alespoň pusťte několik posledních filmů o filmu a dole v galerii najdete nejnovější plakáty.

Co je to zázrak? Jordan Peele snímky Uteč a My redefinoval moderní horor. Teď připravil novou podobu letního velkofilmu. Novou populární noční můru. Rozmáchlý hororový epos Nene (Nope). V hlavních rolích Daniel Kaluuya, Keke Palmer a Steven Yeun. Ti představují obyvatele odříznuté strže v kalifornském vnitrozemí, kteří jsou svědky tajuplného a mrazivého objevu. Snímek bude uveden v Česku 16. srpna.

Podklady a foto: Universal Pictures

Galerie: 4

Nene: Tohle nebude typický film o mimozemšťanech | Fandíme filmu Nene: Tohle nebude typický film o mimozemšťanech | Fandíme filmu Nene: Tohle nebude typický film o mimozemšťanech | Fandíme filmu Nene: Tohle nebude typický film o mimozemšťanech | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu