Avatar: The Way of Water představuje vodní stvoření

Avatar: The Way of Water představuje vodní stvoření | Fandíme filmu
Disney
Zobrazit další 2 obrázky
Producent James Landau přibližuje divákům tři nové potvory, jež blíže poznáme v pandorském oceánu.

Není to tak dlouho, co jsme konečně viděli první trailer pro dlouho očekávaný snímek Avatar: The Way of Water. V tom se nám názorně představilo to, o čem tvůrci v čele s režisérem Jamesem Cameronem dlouho hovořili: Snímek se z velké části bude odehrávat kolem oceánu. Na hladině, pod hladinou, nad ní nebo na pobřeží.

Už v prvním filmu jsme si uvykli na to, že byly lesy Pandory plné lokálních životních forem. To bude platit i v pokračování, kde se nám blíže představí vodní flora a fauna. Právě mořskou zvířenu teď blíže představil producent Jon Landau.

V rozhovoru pro magazín Empire zmínil hned tři různé druhy, na něž se můžeme těšit. Tak zaprvé tu budou tulkuni. To jsou živočichové připomínající pozemní velryby. Podle Landaua chtěli tvůrci vytvořit něco, co by svojí velikostí odpovídalo měřítku Pandory. Na délku mají zhruba 90 metrů, přičemž největší velryby jsou asi třetinové. Tulkuni jsou inteligentní, vnímající stvoření. Pak je tu skimwing, živočich, na kterém Na‘viové v závěru traileru mířili do boje. JE to něco jako velká letající ryba, která se vznáší nad hladinou, ocas ponechává ve vodě, a tak se pohání kupředu. Přímořský klan Metkayina je tradičně sedlá a lze na nich vyvinout rychlost téměř 100 km v hodině. A pak je tu ještě ilu. To je vodní varianta stvoření zvaného direhorse, šestinohého „koně“ z prvního filmu. Oproti skimwingům jsou ilu daleko hravější a Disney je poprvé představil v jednom ze svých zábavních parků.

Rodina Jakea Neytiri si dlouho žila idylickým životem, dokud se na Pandoru ze Země nevrátila těžební společnost RDA. To rodinu donutí přesídlit na mořské útesy za klanem Metkayina, kde doufají, že naleznou bezpečné útočiště. Zároveň už ale nejsou v prostředí, které by dobře znali (v pralese). Čeká na ně značný šok a to jak kulturně, tak z praktického hlediska přizpůsobení se úplně novým životním podmínkám.

V hlavních rolích se představí Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, CCH Pounder, Matt Gerald, Joel David Moore, Oona Chaplin, Cliff Curtis, Jamie Flatters, Britain Dalton, Trinity Bliss, Bailey Bass, Filip Geljo, Duane Evans, Jacks Champion a Kate Winslet. Režíruje James Cameron. Datum české premiéry je stanoveno na 15. prosince 2022.

Foto: 20th Century Studios

Zdroj: Empire

Galerie: 3

Avatar: The Way of Water představuje vodní stvoření | Fandíme filmu Avatar: The Way of Water představuje vodní stvoření | Fandíme filmu Avatar: The Way of Water představuje vodní stvoření | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest