Morbius: První ohlasy a velký trailerový podvod

Morbius: První ohlasy a velký trailerový podvod | Fandíme filmu
Sony Pictures
Upíří komiksovka s Jaredem Letem zřejmě nikoho nepotěší.

Komiksovku Morbius v Česku uvidíme ve středu 30. března. Místní novinářská projekce se také koná až 30. března. To obvykle signalizuje, že studio nemá ve snímek velkou důvěru. Stejně tak je podezřelé, že necelý týden před premiérou nevyšly v zámoří ani recenze, ani první novinářské reakce na sociálních sítích. Tohle všechno v součtu nevěstí nic dobrého.

Zatím se konalo několik promítání pro fanoušky a ti potvrzují, že nás opravdu nic dobrého nečeká. První diváci si stěžují na to, že děj je otřepaný, jak kdyby scénář někdo psal dvacet let zpátky. Digitální triky také prý za moc nestojí, což by asi odpovídalo nedávné zprávě o tom, že byl film dost levný. Názory na akci se liší, ale negativní názory spíš převažují – akční scény jsou prý zmatečné, nezajímavé a často plné zmiňovaných slabých triků.

Jestli vám to něco připomíná, tak vzpomeňte, že úplně stejná kritika provázela prvního Venoma. Potíž je akorát v tom, že v Morbiovi podle diváků nenajdeme nic tak ujetého, jako byly nejrůznější výstřelky Toma Hardyho, které Venoma ozvláštňovaly. Vlastně bychom se měli připravit na „Venoma, bez všech zábavných částí“. Chválený je snad jen Matt Smith v roli záporáka, protože si alespoň svoji roli pořádně užívá a přehrává, seč může.

Když už je řeč o chybějících částech, zřejmě bychom se měli připravit na to, že se část z nás bude cítit v kinech celkem podvedená. Vzpomínáte na všechny ty spidermanovské scény z trailerů? Na Michaela Keatona v roli Adriana Toomese, budovu Oscorpu nebo graffiti se Spider-Manem? Nic z toho prý ve filmu není! Kolem těchto momentů mezi fanoušky vzniklo velké halo, pro mnohé byly tím jediným, co je k Morbiovi lákalo, a pak ve filmu tyhle momenty prostě nejsou… Michael Keaton namísto toho natočil nové scény, které jsou až po titulcích a údajně prý mají ještě ošklivější triky než zbytek filmu a z hlediska motivace postav vůbec nedává smysl, co se ve scénách děje…

Příští týden si samozřejmě uděláme vlastní obrázek, avšak nejspíš budeme v kině opět zatraceně rádi, že alespoň samotného Spider-Mana nepřipravuje studio Sony samo, ale půjčuje jej Marvelu.

Hororový snímek s akčními prvky Morbius vypráví příběh vědce (Jared Leto), jenž se při snaze nalézt lék na vzácnou krevní chorobu nešťastnou náhodou přemění v živoucího upíra. Ač znechucen svou žízní po lidské krvi, rozhodne se namířit krvežíznivost proti kriminálníkům, které nepovažuje za hodné života. Morbius začínal v komiksech jako záporák, posléze se z něj stal antihrdina. Ve filmovém světě by Morbiovy příběhy mohly být provázané s Venomem. Dále hrají Matt Smith, Tyrese Gibson a Adria Arjona. Scénář napsali Burk Sharpless a Matt Sazama. Režíruje Daniel Espinosa. Datum premiéry v ČR je stanoveno na 27. 1. 2022.

Foto: Sony

Zdroje: Twitter I, II, III, Reddit I, II, Games Radar,

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest