5 velkých filmových zápletek, které se nikdy nevyřešily

5 velkých filmových zápletek, které se nikdy nevyřešily | Fandíme filmu
Sony Pictures, Warner Bros., Universal
Zobrazit dalších 5 obrázků
Ty nejzajímavější připravované filmové plány a zápletky, které nakonec vyzněly do ztracena.

Žijeme v době, které vládnou zavedené značky. Filmy z různých sérií se tak často musí psát a točit takovým způsobem, aby v nich byly přítomné elementy, na než lze navázat v případném pokračování. Někdy však dané snímky neuspějí u diváků (či z jiných důvodů své pokračování nedostanou) a odkazy na budoucí dění pak působí sice zajímavě a záhadně, ale ve finále vlastně nadbytečně. V tomto článku se podíváme na pět zajímavých filmových zápletek z dobře známých velkofilmů, které nenašly své rozřešení, případně se na ně nikdy nenavázalo a zbyly po nich pouze dohady a otázky.

Justice League

DC Films mají se svými filmy už delší dobu problémy s kontinuitou, o tom se napsalo mnoho. Nejvýraznější změna stylu však přišla, když Zack Snyder z osobních důvodů nedokončil Justice League. Film měl být zásadním v rámci provázaných filmů, měly z něj vystoupit další sólové projekty postav, a obecně měl být tzv. Snyderverse středem všech DCEU příběhů. To se však nestalo, DC od té doby produkuje snímky, které na Justice League (skoro) vůbec nenavazují a celé je to jeden velký galimatyáš.

Podzápletky, které teasoval konec Justice League, se ztratily v propadlišti dějin. Slibován nám byl útěk Lexe Luthora (Jesse Eisenberg) z vězění, na který v potitulkové scéně navázal zvrat, kdy se Luthor setkává s Deathstrokem (Joe Manganiello) a mluví o založení vlastního týmu superpadouchů, tedy potenciální Injustice League či Legion of Doom z komiksů. Deathstroke však šel ze hry. A to i kvůli tomu, že sólový film s Batmanem od Bena Afflecka byl zrušen. Aktuálně to tedy rozhodně nevypadá, že by se s těmito postavami a zápletkami mělo pracovat nadále, zvláště když letošní The Flash by měl celé propojené univerzum v určité míře restartovat.

Dark Universe

Příběh tzv. Dark Universe rozhodně patří mezi největší zrušené projekty moderního filmu. Smělé plány studia Universal na propojený vesmír plný velkofilmů se známými monstry jako jsou Mumie, Frankensteinova nevěsta, Neviditelný muž a další dostaly výraznou trhlinu hned po prvním filmu. Tím byla v roce 2017 Mumie Tomem Cruisem, která měla otevřít cestu do provázaného světa. Ve filmu se objevil Russell Crowe jako Mr. Jekyll / Pan Hyde, a představil organizaci Prodigium, která chrání svět před nadpřirozenými věcmi.

Právě Prodigium a Crowe měli být spojkou všech těchto filmů, podobně jako třeba organizace Monarch v MonsterVerse (Godzilla, King Kong atd.). Universal do připravovaných filmů najal výrazné herecké osobnosti, jako byly Johnny Depp, Javier Bardem či zmínění Cruise a Crowe. Mumie se však stala kritickým i finančním propadákem, a architekti celého vesmíru Alex Kurtzman a Chris Morgan následně projekt opustili, aby o něm do dneška nebylo od nich ani od studia již nic slyšet.

The Amazing Spider-Man a Sinister Six

Série Amazing Spider-Man rozhodně nebyla pro studio Sony něco, čím by si získalo fanoušky po celém světě. S Andrew Garfieldem jako Peterem Parkerem vznikly dva snímky, které byly přijaté natolik rozporuplně, aby to zhatilo všechny další plány. A že jich nebylo málo. Sony primárně mělo v plánu přivést na plátna populární Sinister Six, na kterou odkazovala i potitulková scéna TASM2, ve které bylo možné vidět Vulturova křídla, Rhinův oblek či chapadla Doctora Octopuse. Tato šestka měla dokonce dostat vlastní film, který měl napsat a režírovat talentovaný Drew Goddard (seriál Daredevil, Bad Times at El Royale).

Zápletka třetího Amazing Spider-Mana navíc měla být opravdu šílená. Mělo se experimentovat s oživováním postav, mezi kterými měl být dokonce i strýček Ben, a prostě se chystala velká divočina. Neúspěch druhého dílu však způsobil, že celá série skončila, aniž by tyto plány byly zrealizovány, a Spider-Man byl „zapůjčen“ ze studia Sony do konkurenčního Marvel Cinematic Universe.

Neuvěřitelný Hulk

Film Neuvěřitelný Hulk má pověst nejhoršího filmu z MCU, což potvrzuje většina hodnocení a také tržby. Na snímek se v Marvelu tak trochu pozapomnělo a dokonce i hlavní postava Bruce Bannera byla přeobsazena z Edwarda Nortona na Marka Ruffala. V té době s tím však tvůrci určitě nepočítali, a tak film načal zápletku s jedním z nejznámějších marvelovských záporáků.

Ve filmu se totiž objeví vědec Samuel Sterns (Tim Blake Nelson), který pomáhá Brucovi s kontrolou jeho vnitřního rváče. Později pomocí séra promění Emila Blonskeho (Tim Roth) v monstrum Abomination, sám však nedopatřením utrpí zranění na hlavě, skrz které mu do těla pronikne Brucova krev. Následky toho pak měly zřejmě způsobit, že se ze Sternse stane záporák The Leader. Od filmu však uběhlo již 13 let a 25 dalších filmů, a dosud se neobjevila o Leaderovi absolutně žádná zmínka či snaha rozvinout tento příběh. Vše nejspíš souvisí s minirestartem, jenž se kolem postavy Hulka odehrál. Jeho příběh by měl více pokračovat v minisérii She-Hulk, tak uvidíme, zda se nějaké náznaky existence Leadera přeci jen neobjeví.

Potitulková scéna X-Men: Apocalypse

X-Men univerzum studia Fox skončilo především kvůli odkupu celé značky studiem Disney. Nevyužitých plánů tak jsou spousty (rušily se celé filmy, jako Gambit nebo Kitty Pryde), ale vypíchněm alespoň jeden, ke kterému se viditelně odkazovalo v již dokončeném filmu. Jednou ze scén, které vyzněla do ztracena, byla potitulková scéna z X-Men: Apocalypse. V ní se objevilo logo Essex Corporation jakožto jasný odkaz na firmu jednoho z největších xmenovských padouchů - Nathaniela Essexe alias Mr. Sinistra. Toho jsme tak nejspíš měli dostat v nějakém případném pokračování, ve němž měla hrát roli i ve scéně přítomná Wolverinova krev.

Jenže snímek X-Men: Dark Phoenix, který na Apocalypse navazoval, tuto část absolutně vynechal, a jméno Essex Corp. se tak objevilo nepřímo až ve snímku New Mutants. Ten byl však xkrát odkládaný a kvůli zmiňovanému odkupu studiem Disney byl film absolutně nevýznamný a jeho děj neměl na cokoliv budoucího vliv. Mr. Sinister je však v komiksech velké záporácké jméno, a tak tato nikam nevedoucí linka určitě nejednoho fanouška X-Menů zamrzela. 

Foto: Universal, Warner Bros., Sony, Marvel

Justice League

17.11.2017 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 6

5 velkých filmových zápletek, které se nikdy nevyřešily | Fandíme filmu 5 velkých filmových zápletek, které se nikdy nevyřešily | Fandíme filmu 5 velkých filmových zápletek, které se nikdy nevyřešily | Fandíme filmu 5 velkých filmových zápletek, které se nikdy nevyřešily | Fandíme filmu 5 velkých filmových zápletek, které se nikdy nevyřešily | Fandíme filmu 5 velkých filmových zápletek, které se nikdy nevyřešily | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest