Morning: Benedict Cumberbatch míří do budoucnosti, kde nemusejí lidé spát

Morning: Benedict Cumberbatch míří do budoucnosti, kde nemusejí lidé spát | Fandíme filmu
Studio Canal
Ve sci-fi z blízké budoucnosti čeká na lidstvo nekonečný den a nekonečná práce.

Chystá se natáčení nového sci-fi filmu Morning (Ráno), který vykreslí svět blízké budoucnosti, v němž panuje nikdy nekončící den. Speciálně vyvinutá pilulka lidi zbavuje potřeby spánku a díky umělému slunci panuje konstantní světlo. Život a práce tak nikdy nekončí. Mladá generace vyrůstá ve světě, v němž jí byl odepřený spánek a začíná uvažovat o vzpouře, která by jí navrátila sny.

Ústřední postavou je ambiciózní Cathy, která v počátcích patřila mezi zastánce permanentně probuzeného světa. Po smrti manžela Franka se snaží spolu se synem Dannym nějak dát dohromady svůj život a zároveň sleduje, jak se rozpadá celý okolní svět, který pomáhala vybudovat. Hrdinka se dlouho snažila potlačit vzpomínky na svého mrtvého manžela. Ty však postupně prosakují víc a víc do jejího života. Nezbývá jí, než noční může čelit, zatímco se snaží nepřijít o Dannyho, který je víc a víc vtahovaný do podvratného podsvětí, kam se uchylují lidé s touhou po snech.

Producenti uvádějí, že chystaná sci-fi má reflektovat naši současnou posedlost produktivitou, která nám bere schopnost truchlit, milovat a navazovat mezilidská spojení. Dalšími tématy budou vliv spánku a snění na naše bytí a vzpoura proti rozhodnutím našich rodičů.

Cathy ztvární oscarová Laura Dern (Sedmilhářky, Jurský park, Manželská historie), jejího manžela Benedict Cumberbatch (Doctor Strange, Sherlock, Kód Enigmy) a mladého Dannyho potom Noah Jupe (série Tiché místo, Honey Boy, Mělas to vědět). Snímek režíruje Justin Kurzel (Assassin's Creed, Macbeth). Scénář napsal neznámý Sam Steiner. Zatím není zřejmé, kdy se začne natáčet.

Foto je ilustrační - Benedict Cumberbatch ve filmu Kód Enigmy

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest