Rychle a zběsile: Závěr ságy už je dlouho naplánovaný

Rychle a zběsile: Závěr ságy už je dlouho naplánovaný | Fandíme filmu
Universal Pictures
Oživí trikaři zesnulého Paula Walkera? A dostanou další postavy svoje spin-offy?

Zatím toho moc nevíme o tom, jak dopadne sága Rychle a zběsile, kterou mají dokončit desátý a jedenáctý díl, což je vlastně jeden film rozdělený na dvě poloviny. Pokud se nic nezmění, tak je u závěru více méně jistá vlastně jen jedna věc: Bude chybět Dwayne Johnson, který zrovna před pár dny opět odmítl, že by ještě někdy spolupracoval s Vinem Dieselem. Při té příležitosti magazín Inverse zavzpomínal na letošní podzim, kdy měl příležitost hovořit s režisérem Justinem Linem, tedy mužem, který toho o závěru ságy ví více než dost.

V rozhovoru Justin uvedl, že desítka je pro něj výjimečná, protože jej nikdy nenapadlo, že by k ní sága mohla dojít. Už někdy v roce 2008, tedy při natáčení Rychle a zběsile 4, se o závěru série bavil s Paulem Walkerem (tehdejší velkou tváří série), který pět let poté zemřel. Chvílemi se bavili pouze v nadsázce, když žertovali o tom, že natočí krátký film „Rychle a zběsile 68“, kde by už Brian O'Connor chodil o holi. Ale o závěru série hovořili i v podstatně vážnějším duchu.

Takže když se po letech Justin Lin s Vinem Dieselem opět sešli a rozhodli se, že závěr série společně opravdu natočí, mělo to najednou ještě celou jednu další vrstvu, protože plánování konce začali ještě s Paulem a už kvůli jeho památce by závěr série neradi pohnojili. Lin dodal, že ducha závěru celé série vymyšleného mají a teď uvažují nad tím, jak jej s respektem přivést k životu. Je to prý výzva, každodenní dřina, ale ve výsledku by to mělo stát za to.

Tady si dovolím udělat malou poznámku: Zdá se to jen mě, nebo nám Lin nenápadně naznačuje, že k dokončení série potřebuje mít na závěr k dispozici postavu Briana O'Connora? A může to dopadnou dobře, pokud se postavu znovu pokusí vytvořit s pomocí digitálních triků?

V rozhovoru pro Inverse padla ještě otázka na případný návrat jiných známých herců z předchozích dílů, jako jsou Eva Mendes nebo Luke Evans. Na to Lin odpověděl, že životní příběhy jednotlivých postav jsou vymyšlené a teď je možná ta chvíle, kdy by po nich mohl být dostatečný hlad. Justin doufá, že se podaří najít správnou cestu, jak ty příběhy přivést k životu. To zavání vlastně dvěma možnostmi: Buď budou vznikat s postranními postavami celovečerní filmy pro kin nebo třeba také minisérie pro streamovací platformy. Jakmile nicméně Hollywood projeví zájem, filmaři jsou připraveni točit.

Foto: Universal

Zdroj: Insider

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu