Spider-Man: Tom Holland znovu zpochybňuje, že se k roli ještě vrátí

Spider-Man: Tom Holland znovu zpochybňuje, že se k roli ještě vrátí | Fandíme filmu
Marvel
Bude Holland nahrazený jiným Spider-Manem?

Spider-Man: Bez domova zaznamenal v kinech fenomenální úspěch, když navzdory pandemii za první víkend utržil v kinech více než půl miliardy dolarů. Už předtím šéf Marvelu Kevin Feige veřejně mluvil o tom, že další pavoučí film se chystá. Další Spider-Manova budoucnost by nicméně mohla mít jednu zásadní překážku.

Tom Holland v dalších a dalších rozhovorech mluví o tom, že si svým návratem k roli není jistý. Naposledy hovořil s The Hollywood Reporterem, pro který řekl, že prostě neví, jestli ještě Spider-Mana chce hrát. O budoucnosti značky se interně vedou debaty, ale Holland si podle svých slov není jistý, jestli se té budoucnosti zúčastní. A pokud ano, tak třeba pouze jako producent nebo v nějaké podobně umenšené pozici. Tom dodává, že postavu miluje a loučit se s ní by bylo těžké, ale zároveň už v roli dokázal všechno, co v ní dokázat chtěl a je připravený se rozloučit.

Pár dní předtím Holland mluvil s magazínem People. Celou svou pavoučí kariéru si hrozně užil, studiím Marvel a Sony je vděčný za velkou příležitost, ale ačkoliv se se Spider-Manem nechce loučit, má pocit, že je na to rozloučení možná čas. Osobně by nerad bránil tomu, aby v jeho šlépějích kráčel někdo další. Napříště bychom se podle Toma mohli v sérii konečně dočkat minoritního protagonisty nebo třeba ženské hrdinky. Tři Spider-Mani po sobě byli stejní, podle Hollanda by tedy bylo hezké vidět změnu.

Herec říká, že posledních šest let se ohromně soustředil na svou kariéru. Chtěl by si dát pauzu, soustředit se víc na svůj osobní život a přijít na to, co by chtěl dělat mimo svět filmu.

Co k Tomově postoji dodat? Už dříve bylo potvrzeno, že panuje dohoda o tom, že se herec objeví ještě přinejmenším ve vedlejší roli v jedné další marvelovce – buď tedy jako sekundární postava ve filmu jiného hrdiny nebo jako člen ansámblu v některé z chystaných týmovek. Pokud by se Holland hodně vzpouzel, tak je ze strany Marvelu asi lepší se takové příležitosti vzdát, než točit projekt se zpruzelým hercem.

Nicméně pokud by se Tom opravdu objevil naposledy jako host ve filmu někoho druhého, nebylo by to trošku zvláštní rozloučení s jednou z aktuálně nejoblíbenějších Marvel postav? Zároveň samozřejmě nelze vyloučit, že se Hollanda nakonec k dalšímu samostatnému celovečeráku přesvědčit podaří. Marvel může přijít s novou zajímavou hereckou výzvou (závěr Spider-Mana: Bez domova dával docela široké možnosti) nebo s tučným šekem. A je možné je Tom pouze vyčerpaný, jako byl kupříkladu Daniel Craig po bondovce Spectre. Na příkladu Craiga je patrné, že odpočinek může herci pomoci změnit názor.

A pokud by se nakonec s Hollandem domluvit nepodařilo? Může přijít hrané zpracování Milese Moralese (hrdina, jehož známe z animáku Spider-Man: Paralelní světy), Spider-Woman, ale třeba také někdo ze starších Spider-Manů. Konkrétně už se objevuje šuškanda, že by měl v nějaké formě být na stole další návrat Andrew Garfielda.

V tuhle chvíli je každopádně brzo na jakoukoliv definitivu a můžeme tedy vlastně jen trpělivě čekat, jak se situace vyvine.

Foto: Marvel

Zdroje: People, Daniel R, The Hollywood Reporter

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest