Black Panther: Budoucnost série je bouřlivá a nejasná

Black Panther: Budoucnost série je bouřlivá a nejasná | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Internetem bouří drama kolem kontroverzní herečky Letitie Wright.

Budoucnost Black Panthera je stále nejasná. Představitel hlavní role Chadwick Boseman zemřel loni v létě. Studio Marvel se rozhodlo v sérii pokračovat, ale jednoznačně odmítlo variantu, že by postavu T‘Chally přeobsadilo. Stále oficiálně nevíme, jak bude absence T‘Chally ve filmu vyřešena, ale fotky z natáčení naznačují, že i on sám ve filmovém světě zemřel. Podle nejrůznějších drbů by se snímek měl opírat o širší herecký ansámbl a hned několik různých postav by mělo obléci Black Pantherův kostým.

Klíčovou osobou v rámci ansámblu má být T‘Challova sestra Shuri, již hraje britská herečka Letitia Wright. Ta se během letního natáčení akční scény zranila a následně si (podle oficiálního vyjádření studia) odletěla léčit komplikované zranění do domovské Británie. Americké natáčení pokračovalo bez ní tak dlouho, jak jen to bylo možné, nakonec ale bylo v listopadu pozastaveno.

Už dříve se objevily zprávy o tom, že návrat herečky do USA nekomplikuje pouze její zdravotní stav, ale také skutečnost, že není očkovaná proti COVIDu, což mezikontinentální cestování rozhodně neulehčuje. A do budoucna by to mohlo situaci ještě víc ztěžovat, protože Disney po svých hercích u nadcházejících projektů očkování vyžaduje.

Aktuálně se dokonce objevily drby, podle kterých měla být Wright kvůli svým postojům z natáčení Black Panthera 2 propuštěna. Tyhle zvěsti nebyly ničím podloženy, nicméně to vypadá, že úplný klid v zákulisí asi nepanuje, protože se k nim rozhodl vyjádřit dokonce i samotný The Hollywood Reporter. Ten trvá na tom, že natáčení filmu bude obnoveno příští rok koncem ledna v Atlantě a Letitia Wrigth se před kameru jednoznačně vrátí.

Možná se ale vrátí naposledy. Už delší dobu se objevují jiné zvěsti, podle kterých byl již dříve závěr scénáře upravený tak, aby nepasoval Letitii Wright do pozice nové hlavní postavy celé série. Různě se drbe a spekuluje o tom, že by pochodeň po T‘Challovi mohl převzít M‘Baku (Winston Duke), případně se objevila zvěst, že v Black Pantherovi 2 by se měl objevit společný potomek T‘Chally a Nakie (Lupita Nyong’o), u něhož by mohl být potenciál, že do budoucna převezme otcův odkaz.

Všechno jsou v tuhle chvíli nicméně opravdu jen drby a budeme si muset počat na to, které se potvrdí, a které vyvrátí. Zřejmé je pouze to, že po fenomenálním úspěchu prvního filmu značku Black Panther provázejí samé potíže.

Snímek Black Panther: Wakanda Forever opět režíruje Ryan Coogler, jenž také znovu napsal scénář spolu s Joem Robertem Colem. Měli by se vrátit všichni žijící představitelé hlavních rolí z prvního filmu, zřejmě tedy Danai Gurira, Letitia Wright, Winston Duke, Lupita Nyong’o, Florence Kasumba, Angela Bassett, Daniel Kaluuya a Martin Freeman. Nově je doplní Domonique Thorne jako Riri Williams, Tenoch Huerta jako Namor, Mabel Cadena jako Namora a Michaela Coel v dosud neodhalené roli. Datum premiéry je stanovené na 10. listopadu 2022.

Foto je ilustrační, Shuri v Black Pantherovi 1

Zdroje: The Hollywood Reporter, KC Walsh, The Cosmic Circus

Galerie: 2

Black Panther: Budoucnost série je bouřlivá a nejasná | Fandíme filmu Black Panther: Budoucnost série je bouřlivá a nejasná | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu