Smrtonosná zbraň 5: Mel Gibson potvrdil, že film osobně zrežíruje

Smrtonosná zbraň 5: Mel Gibson potvrdil, že film osobně zrežíruje | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 1 obrázek
Riggs a Murtaugh se ještě jednou vrátí ke svým eskapádám, aby uctili zesnulého režiséra Donnera. 

Smrtonosná zbraň je jednou z klíčových sérií subžánru “buddy movie”. Pomáhala vystřelit mezi superhvězdy scenáristu Shanea Blacka a ústředního protagonistu, Mela Gibsona. Nesourodá dvojice detektivních parťáků zažívala bláznivé vyšetřovatelské eskapády v letech 1987-1998, kdy vznikly celkem čtyři celovečerní filmy. Následně jsme se dočkali ještě slaboučké seriálové verze, ale nikdy se nepřestalo mluvit o pátém filmu, kde by se v hlavních rolích vrátili Gibson a Danny Glover.  

Od roku 2017 vás u nás na webu informujeme o tom, jak se přípravy nového filmu konečně daly do pohybu. Režisér Richard Donner chystal scénář a byl připravený snímek natočit. Loni však ve svých 91 letech zemřel. V létě se objevil drb, že by film mohl natočit přímo Gibson, sám zkušený režisér (Statečné srdce, Umučení Krista, Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny). No a Mel sám teď tuhle informaci potvrdil!  

Včera vystoupil v Londýně na fanouškovské akci The Experience with Mel Gibson a řeč přišla i na Smrtonosnou zbraň 5. Gibson prý byl při vzpomínce na zesnulého parťáka emotivní a do očí se mu draly slzy. Než zemřel, připravoval Richard scénář páté Smrtonosné zbraně a už byl docela daleko. Jednoho dne spolu mluvili a Donner Melovi řekl: “Poslyš kluku, jestli zaklepu bačkorama, natočíš to ty”. Na to prý tenkrát Gibson jen: “Ticho buď”. Ale opravdu zemřel a Gibsonovi je zpětně líto, že Donnerovi neodpověděl pořádně, když ho přítel o něco požádal. Richard svoje přání řekl i svojí ženě i producentům projektu. A tak se Mel nakonec rozhodl, že se režie pětky skutečně ujme.  

Momentálně se stále ještě dokončuje scénář. Jisté je, že ve filmu nebude chybě Danny Glover, protože Smrtonosná past, to zkrátka jsou Riggs a Murtaugh. Leo Getz prý v aktuální verzi scénáře není. Joe Pesci už prakticky nehraje (před časem udělal výjimku pro Martina Scorseseho), ale kdyby se s ním náhodou nějak podařilo domluvit, tak je Gibson kvůli němu připravený scénář upravit.  

Vůbec netušíme, o čem by snímek mohl pojednávat. Donner kdysi uváděl, že by dvojku parťáků poslal na dovolenou v karavanu. Přijeli by do jednoho maloměsta, kde Murtaugh zapomene zatáhnout ruční brzdu, ujetý karavan způsobí mumraj, ale právě díky tomu hrdinové úplnou náhodou narazí na kriminální aktivitu, se kterou se následně rozhodnou vypořádat. Nicméně je klidně možné, že od té doby už se scénář změnil, popřípadě, že Gibson píše zcela nový.  

Foto je ilustrační - Smrtonosná zbraň

Zdroje: The Sun, Faces for Radio, Mel Gibson Films

Smrtonosná zbraň

06.03.1987 | USA
Akční, Komedie, Dobrodružný, Krimi, Thriller
Info o filmu

Galerie: 2

Smrtonosná zbraň 5: Mel Gibson potvrdil, že film osobně zrežíruje | Fandíme filmu Smrtonosná zbraň 5: Mel Gibson potvrdil, že film osobně zrežíruje | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest