Moon Knight není tradiční superhrdinský příběh, slibuje průkopnický zážitek

Moon Knight není tradiční superhrdinský příběh, slibuje průkopnický zážitek | Fandíme filmu
Marvel Comics
Režisér a herci Oscar Isaac a Ethan Hawke se rozpovídali o nové sérii od Marvelu.

Oscar Isaac představuje novou marvelovskou postavu – nočního bojovníka s bezprávím, jenž je znám jako Moon Knight. V rozhovoru pro Good Morning Arizona nedávno uvedl, že do konce natáčení zbývá ještě asi měsíc. Jeho nová komiksovka přišla na přetřes, když byl Oscar dotázaný na to, co byl zatím největší risk jeho kariéry. A herec odpověděl, že je to právě Moon Knight. Když roli přijímal, tak byl extrémně nervózní, ale prozatím si natáčení extrémně užívá.

Na tiskové konferenci snímku The Card Counter potom bez další specifikace uvedl, že Moon Knight bude průlomová série. O něco málo sdílnější byl v rozhovoru pro Games Radar. Tam uvedl, že je show hodně jiná a nejde o tradiční superhrdinský příběh, tak jak je běžně z filmů známe. Vyprávění nemá stejnou logiku, jakou z běžných u komiksovek očekáváme.

Herec Ethan Hawke, jehož role v projektu stále ještě nebyla oficiálně odhalena, se pro The Wrap rozpovídal o tom, že zatímco herci v 50. letech hráli ve westernech, ti současní prostě hrají v marvelovkách. Osobně je rád, že nedostal nabídku na roli třeba ve Spider-Manovi nebo Batmanovi, protože to jsou extrémně známé postavy a publikum má dopředu velká očekávání. Moon Knighta tolik lidí nezná, což podle Ethana dává filmařům větší svobodu. K tomu ještě dodal, že Oscar je fenomenální herec a být součástí natáčení je vzrušující.

A s novináři (s The Hollywood Reporterem) krátce promluvil také režisér Mohamed Diab, jenž prozradil, že o projekt nejprve aktivně neusiloval, ale Marvel jej přesvědčil, aby se zkusil přihlásit do výběrového řízení. Připravil pro studio dvousetstránkový dokument, kde popsal, jak by projekt uchopil a skutečně byl přijatý. V rozhovoru doplnil, že v Moon Knightovi nebudou chybět akce a humor, ačkoliv se prý snažil tyhle aspekty příběhu odlišit od jiných komiksovek. Zároveň ale usiloval o to, aby příběh nebyl pouze zábavný, ale také závažný. Ze svých nezávislých filmů je zvyklý zpracovávat řadu složitých témat a to si přenesl i k Marvelu.

Moon Knight, občanským jménem Marc Spector, je v komiksech takový marvelovský Batman. Býval boxerem, americkým vojákem a žoldákem. Na misi v Egyptě byl smrtelně zraněn a zpět k životu jej přivedl egyptský měsíční bůh Khonshu, který mu nabídne nadlidskou sílu, pokud se stane božím ztělesněním na Zemi. Následně se Spector vrací do Ameriky, kde investuje své úspory, stane se milionářem, dny tráví řízením taxíku, aby neztratil kontakt s ulicí a po nocích ve stříbřité kápi bojuje se zločinem. Své síly čerpá z fází měsíce (čím blíž je úplněk, tím je silnější) a trpí rozštěpenou osobností, takže vedle padouchů bojuje i s vlastními vnitřními démony.

Foto: Marvel

Zdroje: The Wrap, Games Radar, The Hollywood Reporter, Good Morning Arizona, Screen Rant

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest