Flash Gordon: Taika Waititi chystá novou verzi

Flash Gordon: Taika Waititi chystá novou verzi | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
V minulosti Flashem inspiroval svého Thora, nicméně oscarový tvůrce chystá i přímo nové zpracování kultovního béčka.

Producent John Davis po premiéře snímku Jungle Cruise promluvil se serverem Collider a prozradil hned několik zajímavostí. Nedávno jsme vás informovali o tom, co uvedl k novému Predátorovi. To ale nebylo všechno. Dále prozradil, že režisér Taika Waititi chystá nové hrané zpracování Flashe Gordona. Před dvěma lety byl Waititi najatý, aby připravil animovaného Gordona. Novozélandský tvůrce se do toho s chutí pustil, protože Flash byl důležitou součástí jeho dospívání. V průběhu příprav však Taika navrhl, aby byl projekt namísto toho zpracovaný jako hraný film a všichni souhlasili. Podle Davise Waititi momentálně píše scénář.

Flash Gordon má stále v Hollywoodu zvučné jméno. Nová verze je zvažována už minimálně od roku 2010 a postupně se kolem projektu motali Breck Eisner, Matthew Vaughn nebo Julius Avery. Prapůvodně vznikl Flash Gordon jako dobrodružný sci-fi komiks v roce 1934, tehdy jako konkurence Bucka Rogerse. Následně se sám stal inspirací pro Supermana či Batmana nebo pro Star Wars. Ve druhé polovině 30. let vznikly s vesmírným hrdinou tři filmové seriály a v roce 1980 celovečerní film, jenž se snažil svézt na úspěchu Hvězdných válek. Snímek měl sice nabité obsazení a na hudbě se podílela kapela Queen, nicméně jinak byl film dost kýčovitý. Postupně během let však získal kultovní status a svojí estetikou inspiroval další filmy, například i Strážce Galaxie nebo Thora: Ragnarok od Taiky Waititiho.

Ten podle Davise do nového zpracování Flashe Gordona jednoznačně vtělí svůj nezaměnitelný smysl pro humor. Máme čekat překvapivé pojetí postavy, zároveň se ale nové zpracování hodně vrací k původnímu komiksu. Zatím není zřejmé, kdy Waititi film natočí, protože je extrémně vytížený a ani scénář stále ještě není dokončený. Nicméně producent věří tomu, že když si Taika scénář nového Flashe Gordona píše sám, bude mít o to větší motivaci snímek natočit dříve, než některé jiné projekty.

Na závěr pro připomenutí ještě trailer na film z roku 1980:

Zdroj: Collider

Flash Gordon

05.12.1980 | USA
Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 4

Flash Gordon: Taika Waititi chystá novou verzi | Fandíme filmu Flash Gordon: Taika Waititi chystá novou verzi | Fandíme filmu Flash Gordon: Taika Waititi chystá novou verzi | Fandíme filmu Flash Gordon: Taika Waititi chystá novou verzi | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu