Shang-Chi: Nový film o filmu zdůrazňuje propojení s Iron Manem

Shang-Chi: Nový film o filmu zdůrazňuje propojení s Iron Manem | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 1 obrázek
Nový plakát vystihuje dualitu chystaného snímku a z nějakého důvodu přidává dvojici záhadných automobilů…

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech zásadním způsobem zatápí pod kotlem. Jen co jsme si odbyli poslední trailer, je tu vzápětí no fetaturette (krátký film o filmu) a plakát. Plakát podtrhuje, kdo jsou hlavní postavy filmu. Shang-Chi (Simu Liu) a jeho otec Wenwu (Tony Leung) jsou viditelně centrální figury, mezi kterými se rozhoří hlavní střet. V otázce moci, filosofického postoje a života a smrti. O majiteli deseti magických prstenů se zjevně rozhodne při fyzickém boji. Shang-Chiho nejlepší kamarádka Katy (Awkwafina), jeho sestra Xialing (Meng'er Zhang) Wenwuův poskok Razor Fist (Florian Munteanu) a strážkyně mystického města Jiang Nan (Michelle Yeaoh) hrají druhotné úlohy. Je zajímavé, že na plakátě nevystupuje další Wenwuův poskok, maskovaný Death Dealer, jenž měl také v dosavadních upoutávkách stěžejní úlohu. Dále plakát na pozadí odkazuje k Shang-Chiho rozkročení mezi východem a západem (asijské velkoměsto vs. San Francisco), potvrzuje se důležitost zápasnického turnaje, kde se objeví i starý známý záporák Abomination a z nějakého důvodu na plakátu figurují také dva automobily. Jestli tušíte, jaký je jejich význam, dejte vědět v komentářích.

Krátký film o filmu nabízí několik nových záběrů i výjevy ze zákulisí. Velký důraz je kladený na to, že Simu Liu o titulní roli skutečně stál a režisér Destin Daniel Cretton projekt vnímá jako hodně osobní a dal do něj všechno. Šéf Marvelu Kevin Feige pak hodně velký důraz klade na propojení snímku s Iron Manem, kde jsme se poprvé setkali s organizací Deset prstenů.

Shang-Chi byl v komiksech inspirovaný filmy s Brucem Lee, takže v mnohém odkazuje na klasické bojové filmy. V komiksové předloze Shanga jeho otec vychovává v naprostém odříznutí od světa v čínské pevnosti. Stane se z něj mistr bojových umění, takže díky svému umu dokáže porazit i některé protivníky s nadpřirozenými silami. V pozdějším životě Shang zjišťuje, že jeho otce je zlosyn, který ho zneužívá pro své špinavé účely a oba se stávají odvěkými nepřáteli. Shang dokáže koncentrovat svoje Chi a díky tomu překračovat meze běžného lidského organismu. Je tak rychlý, že dokáže uhýbat kulkám či je odrážet náramky. Později je vystavený vesmírnému záření, které mu umožňuje se replikovat.

Scénář filmu píše Dave Callaham, režíruje Destin Daniel Cretton. V hlavních rolích Simu Liu, Tony Leung a Awkwafina. Česká a slovenská premiéra je stanovena na 2. 9. 2021.

Podklady a foto: Marvel

Galerie: 2

Shang-Chi: Nový film o filmu zdůrazňuje propojení s Iron Manem | Fandíme filmu Shang-Chi: Nový film o filmu zdůrazňuje propojení s Iron Manem | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest