Black Widow: Ve filmu se opravdu mohl objevit Tony Stark

Black Widow: Ve filmu se opravdu mohl objevit Tony Stark | Fandíme filmu
Marvel Studios
Marvelovský scenárista na názorném příkladu vysvětluje, jak vznikají internetové zvěsti.

Možná si vzpomenete na starší zprávu, která tvrdila, že v Black Widow bude mít cameo Robert Downey Jr. Pokud jste film viděli, tak víte, že nic takového se nestalo. Při zpětném pohledu se může zdát, že tehdejší zpráva byla jen kachna, čirý výmysl. Ne tak docela. Scenárista Eric Pearson se pokouší rozkrýt, co se asi tenkrát stalo. A zároveň tak naznačuje, jak podobné zákulisní drby vlastně vnikají.

V rozhovoru pro ComicBook.com Pearson vysvětlil, že jedna verze scénáře, která vznikla ještě před tím, než byl k projektu najatý on, v sobě skutečně měla zmínku o Tonym Starkovi. Konkrétně se ve filmu měl objevit záběr z filmu Captain America: Civil War, ze scény v níž se Tony a Natasha naposledy setkali. Technicky se tedy opravdu měl Tony v Black Widow ukázat. Jen to měl být archivní záběr, nikoliv nové cameo Roberta Downeyho Jr. A pasáž byla stejně ještě v počátcích vývoje ze scénáře odstraněna.

Pearson tedy spekuluje, že zpráva o Downeym vznikla právě kvůli tomu, že někdo viděl starší verzi scénáře. A ten buď úplně nepochopil, co ve scénáři vlastně čte, anebo se informace zkreslila na cestě od původního zdroje do médií. A přesně kvůli tomu baví zaryté fandy podobné zákulisní zvěsti sledovat – předem nikdy nevíte, která věc se nakonec do filmu definitivně dostane, takže si při čtení zákulisních klepů vyloženě nezkazíte překvapení, naberete inspiraci k teoretizování a ukrátíte si čas do premiéry.

Foto je ilustrační, z filmu Iron Man 2

Zdroj: ComicBook.com

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest