WandaVision: Agatha měla pomáhat, Doctor Strange také a další provedené změny

WandaVision: Agatha měla pomáhat, Doctor Strange také a další provedené změny | Fandíme filmu
Marvel
Přípravy minisérie WandaVision byly živým procesem a od začátku až po realizaci se řada zásadních věcí změnila.

Aktuálně můžeme sledovat marvelovskou minisérii Loki, nové vypravěčské médium si však komiksové studio vyzkoušelo spolu s jarní WandaVision. Ta byla během vysílání značně tajnůstkářská, aby nezkazila žádné překvapení, avšak s odstupem tvůrci mluví daleko otevřeněji a prozradili například také to, co původně mělo být úplně jinak.

Kamarádka Agatha

Vrchní scenáristka Jac Schaeffer v rozhovoru pro Rolling Stone odhalila jednu změnu poměrně zásadní. Agatha (Kathryn Hahn) původně neměla být záporačkou série, ale spíš Wandinou mentorkou a zkrátka nápomocnou odbornicí v oblasti magie. Měla tedy plnit roli podobnější tomu, jakou zastávala v komiksech. Proč nakonec bylo všechno jinak?

V závěrečné epizodě se Wanda měla vždycky rozloučit s Visionem, to bylo dané. Původně ale loučení mělo probíhat trochu jinak. Agatha ji měla během série naučit spojovací kouzlo a v závěrečné epizodě měla Wanda přijmout své trauma, přijmout jej jako svou součást a znovu se spojit s Visionem, kterého ze sebe dříve oddělila. Tvůrci si ale všimli, že sérii dost chyběl nějaký zosobněný antagonista, a tak se rozhodli postavu Agathy přepsat.

Zombie obyvatele Westview

Krom toho, že Wanda dostala novou protivnici, tak se v závěrečné epizodě změnila také její konfrontace s obyvateli městečka Westview. V tomhle případě nešlo o tvůrčí rozhodnutí, ale o praktické, spojené s pandemií. Ve finále se sousedé na Wandu slovně oboří za to, že je ovládala svými kouzly. Schaeffer ale vysvětluje, že původně scéna byla koncipovaná zhruba jako bitva se zombies. Scéna prý během příprav na obrázcích vypadala skvěle, ale z bezpečnostních důvodů se musela přepsat a proměnit v daleko více psychologický moment, kdy lidé na Wandu dorážejí slovně.

Samotná Elizabeth Olsen pak ke scéně dodala, že neskončí pro Wandu smířlivě. Někteří diváci měli pocit, že série skončila v až moc velkém poklidu, vzhledem k tomu, že Wanda právě držela několik stovek lidí jako rukojmí a kontrolovala jejich myšlenky. Podle Olsen si ale šarlatová čarodějka moc dobře uvědomuje, že se provinila a hrozí jí pohnání k odpovědnosti. Sžíraná vinou z Westview neodchází, ale prchá, aby se mohla ukrýt tam, kde ji nikdo nenajde a odpovědnosti se vyhnout.

Doctor Strange

A v raných verzích scénáře zřejmě určitá snaha o zjednání nápravy měla svoje místo, protože v závěrečné epizodě měl vystoupit Doctor Strange. Měl se nakrátko objevit v závěrečné epizodě a převzít si Wandu pro jejich společnou účast v následujícím filmu Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Jenže to nefungovalo. Podle Schaefer se nepodařilo uspokojivě vysvětlit otázku, kde byl Strange po celou dobu probíhajících potíží. A především to sráželo samotnou Wandu, ubíralo jí to na samostatnosti. Proto bylo rozhodnuto, že k setkání obou postav dojde právě až v nadcházejícím filmu. Právě v něm také daleko víc poznáme chaotickou magii Scarlet Witch. Původně pro finále WandaVision vznikla scéna, v níž jsme měli nahlédnout do chaotické dimenze, ale ačkoliv scéna dobře vypadala, v příběhu nehrála žádnou podstatnou roli. Proto byla zrušena.

Pokud jde o další budoucnost Wandy, tak ta se ze všeho nejdřív bude rozvíjet právě v Doctoru Strangeovi 2. Elizabeth Olsen v rozhovoru pro Variety uvedla, že pokud se nic nečekaného nezmění, tak žádná WandaVision 2 nebude – skutečně je to limitovaná série. Šéf Marvelu Kevin Feige potom během virtuání akce Paley Dialogue uvedl, že příběh Scarlet Witch bude nevyhnutelně pokračovat na řadě různých míst, kdy Doctor Strange in the Multiverse of Madness je jen jedním z mnoha.

Zdroje: Rolling Stone, Deadline, Variety,

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest