Supercell: Připravte se největší tornádo, jaké kdy svět viděl

Supercell: Připravte se největší tornádo, jaké kdy svět viděl | Fandíme filmu
Warner Bros.
Katastrofické filmy neztrácejí nic na své popularitě. V tom nejnovějším lovci bouřek pronásledují obří tornádo.

Katastrofické filmy jsou mezi diváky obvykle extrémně populární. Na síle přírody, lidském utrpení a přežívání v těch nejnepravděpodobnějších podmínkách nás něco prostě přitahuje. Pokud jde o ničivé bouře, tak stojí za zmínku snad jen Twister a V oku tornáda, jinak hodně rychle padáme do céčkové kategorie. Mezi ty výraznější větrné snímky se teď pokusí profouknout také Supercell (Supercela).

Supercela je meteorologický termín, který označuje typ bouře, které jsou na americkém středozápadě zodpovědné za vznik těch nejničivějších tornád. Supercely bývají doprovázeny intenzivními elektrickými výboji, prudkým přívalovým deštěm a silným krupobitím, kdy se mohou objevovat i obří kroupy nad 5 cm průměru.

V chystaném napínavém snímku sní teenager William (Daniel Diemer) o tom, že bude následovat kroky svého otce, legendárního lovce bouří Billa Brodyho, který při lovu zahynul. Ziskuchtivý a neopatrný Zane Rogers (Alec Baldwin) promění Billův odkaz v cestovní kancelář, která bere klienty lovit bouře. William uteče z domova a spojí se s tátovým starým parťákem Royem (Skeet Ulrych) a sám se pustí do lovu bouřek. Ale tornáda od otcových dob vyrostla. Zane vede skupinu turistů do oka té nejnebezpečnější supercely, jaká se kdy objevila a Willamova matka (Anne Heche) se zoufale snaží najít a zachránit svého syna, za pomoci jeho spolužačky (Jordan Kristine Seamón).

Snímek režíruje Herbert James Winterstern (seriál Siberia), scénář napsal společně s Annou Elizabeth James (Deadly Illusions). Natáčení snímku už začalo, točí se v americké Georgii a Montaně.

Titulní foto je ilustrační (V oku tornáda)

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu