Muž z oceli: Zvažovalo se propojení s Temným rytířem

Muž z oceli: Zvažovalo se propojení s Temným rytířem | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zack Snyder se rozpovídal o začátcích svého provázaného DC světa, jenž přišel po úspěchu Christophera Nolana.

Trilogie Temného rytíře dodnes patří mezi to nejúspěšnější, co v rámci komiksových DC filmů vzniklo. Hned její dva filmy překročily v kinech miliardové tržby, což se v následné provázané sérii DC filmů povedlo pouze Aquamanovi. Není tedy nic divného na tom, že se studio snažilo na úspěch filmů Christophera Nolana nějak navázat. Sám režisér a představitel hlavní role Christian Bale byli lákaní k návratu pro čtvrtý batmanovský film, ale to neklaplo.

Nakonec se podařilo Nolana přesvědčit pouze k tomu, aby se stal spoluautorem námětu a producentem Muže z oceli. Ten odstartoval úplně novou, nesouvisející éru filmů, ale nemuselo to tak být. Už v závěru roku 2012 se objevila zpráva, že studio jedná s Josephem Gordonem-Levittem o tom, že by se ujal role Batmana – připomeňme, že ve filmu Temný rytíř povstal hrál postavu policajta jménem Robin „John“ Blake a závěr snímku ukazoval, že úlohu Netopýřího muže převezme. V roce 2012 byla zpráva rychle dementována, avšak teď sám Zack Snyder prozradil, že se tenkrát měly věci trochu jinak.

Když se jej reportér v podcastu Happy Sad Confused zeptal, zda existovala varianta, že by se Muž z oceli odehrával ve stejném světě, jako Temný rytíř, tak na to Snyder odpověděl, že úplně vyloučené to nebylo a interně se o téhle variantě chvíli diskutovalo. A Snyder se dokonce domnívá, že nakonec k propojení možná nedošlo právě proto, že by novým Batmanem příběhu byl John Blake. A studio zřejmě chtělo starého dobrého Bruce Waynea, ne jeho náhradníka.

Ve stejném rozhovoru Snyder také prozradil, že Ben Affleck s přijetím role Bruce dlouho váhal, a tak měl Snyder v rukávu záložního kandidáta. Tím byl Matthias Schoenaerts. Tehdy nicméně herci bylo jen něco přes třicet a nepůsobil tak jako zcela ideální kandidát pro roli stárnoucího Waynea.

A na netopýří téma Snyder ještě dodal, že stále touží po zfilmování komiksu Návrat temného rytíře od Franka Millera. Pokud by se zázrakem poštěstilo, tak by Snyder film chtěl natočit jako úplně samostatný příběh, s úplně novými herci. Snímek by se prý nesl ve stylu Snyderových Watchmenů a údajně by ani nemusel být příliš drahý, protože se látka celkem drží při zemi. Že by tenhle projekt někdy vznikl, nicméně zní ještě méně pravděpodobně, než varianta, že Snyder někdy natočí Justice League II…

Foto: Warner Bros.

Zdroje: Happy Sad Confused

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest