Box Office: Cruisovo Nevědomí v zámoří uspělo!

Box Office: Cruisovo Nevědomí v zámoří uspělo! | Fandíme filmu
Jediná novinka v amerických kinech si připsala takřka čtyřicetimilionový otvírák.

Víkendová dominance sci-fi Nevědomí režiséra Josepha Kosinskiho rozhodně není překvapivým zjištěním, neboť konkurence byla velice slabá. Dvojice Tom Cruise a Olga Kurylenko nemusela čelit žádné jiné novince, která by byla nasazena do více než čtyř stovek kin. Tudíž triumf vcelku kladně hodnoceného snímku se dal očekávat a hlavouni v Universalu počítali přinejmenším s výsledkem +$30 mega (rozpočet $120 mil.). Nakonec se zadařilo o chloupek lépe, protože sympatické post-apokalyptické dobrodružství vytahalo z kapes amerických filmových fandů $38 milionů. Navíc se Nevědomí daří i na zahraničních trzích, kde si připsalo již $112 melounů. Po dlouhé době třicetimilionový otvírák pro Cruise, což je ovšem zčásti dáno limitovaným uvedením čtvrté Mission: Impossible, která by jinak tuto metu dozajista překonala. Jen pro porovnání, Cruisovo kultovní sci-fi Minority Report zapsalo při premiérovém víkendu v roce 2002 zhruba $36 mega (3000 kin).

Druhé místo si pohlídalo sportovní drama 42, v němž nám zručný režisér Brian Helgeland vypráví příběh Jackieho Robinsona, prvního afroamerického hráče v baseballové MLB. Kritiky velmi pozitivně přijatý životopisný snímek vydělal tentokrát $18 milionů a celkově má na svém kontě už $54 mega. Nelze však očekávat, že by "čtyřicet-dvojka" zabodovala i v zahraničí, jelikož baseballová tematika jinde tolik neletí. Ostatně je otázkou, do jakých destinací herecké duo Chadwick Boseman & Harrison Ford vůbec dorazí.

Na bronzové příčce opět žádná změna. Nezničitelní Croodsovi dále využívají slabé konkurence a znovu okupují medailovou pozici. Tentokrát jejich příspěvek činí $9,5 milionu, když celosvětově se animovaná rodinná prkotina již přehoupla přes $427 melounů. Foxové bezesporu poplácají režisérský a scénáristický tým ve složení Chris Sanders & Kirk De Micco po zádech a v budoucnu se pravděpodobně nebudou bránit další spolupráci se studiem DreamWorks.

Zbylé drobečky posbíralo na "čtyřce" Scary Movie V ($6,3 mil.), jež bude očividně hodně spoléhat na zahraniční trhy, protože Američané na lep znovu neskočili. Skoro $6 mega pak zapsalo pokračování Joes a šestici nejúspěšnějších uzavírá solidně hodnocené kriminální drama Za borovicovým hájem (The Place Beyond the Pines), ve kterém září Ryan Gosling a Bradley Cooper ($4,7 mil. z 1542 kin).

Příští týden vtrhne do kinosálů ve Spojených státech megaloman Michael Bay se svým menším projektem, jenž nazval Krev a pot (Pain and Gain). Trailery naznačují energický a šťavnatý zážitek, přičemž hereckému ansámblu vévodí svalovci Mark Wahlberg a Dwayne "The Rock" Johnson. Druhou novinku představuje komedie Velká svatba (The Big Wedding) režiséra Justina Zackhama, v níž se představí například Amanda Seyfried, Robert De Niro, Katherine Heigl, Robin Williams, Topher Grace, Susan Sarandon či Diane Keaton.

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu