Justice Legue: Fanoušci volají po dokončení trilogie

Justice Legue: Fanoušci volají po dokončení trilogie | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 6 obrázků
Šéf DC films označil Snyderovy filmy za slepou vývojovou větev a fanoušci hlasitě odpověděli. A co k budoucnosti říká Zack Snyder?

V loňském roce se neuvěřitelné stalo skutkem. Studio Warner Bros. schválilo dokončení tzv. „Snydercutu“, tedy režisérského sestřihu Justice League od Zacka Snydera. Ten původně snímek po rodinné tragédii nemohl osobně dokončit a do kin se dostala podoba filmu, která neodpovídala Snyderově původní vizi. Fanoušci od začátku volali po vydání režisérského sestřihu, nicméně vzhledem k mnohamilionovým nákladům, které by si příprava nové verze vyžádala, se pravděpodobnost vyplnění jejich přání blížila nule. Situace se změnila, když vedle filmové divize Warner Bros. vyrostla prémiová streamovací služba HBO Max, která nutně potřebovala přinést obsah, který k ní přitáhne širokou mediální pozornost.

Ještě před tím, než byl oznámený ambiciózní plán pro uvedení všech letošních warnerovských filmů souběžně do kin a na HBO Max, se prostředkem k zaujetí uživatelů stala právě Justice League Zacka Snydera. HBO Max Snyderovi poskytlo nezbytných 70 milionů dolarů, aby dotočil potřebné scény, nechal dodělat digitální triky, novou hudbu a všechny další postprodukční úkony. Na konci nákladného procesu bude čtyřdílná minisérie, která zhruba ve čtyřech hodinách představí fanouškům diametrálně odlišnou verzi Justice League.

Snyderovy filmy jsou slepá ulička

Pro Zacka Snydera a příznivce jeho vypravěčského stylu veliká výhra, nicméně zároveň jde vlastně jen o dílčí úspěch. Snyder měl totiž původně v plánu pětidílný příběh. Po Muži z oceli, Batman v Superman a Justice League měly přijít další dva filmy, které by dokončily ucelenou Snyderovu pentalogii. A pokud vypadalo hodně nereálně, že by Warner nechal dokončit SnyderCut Justice League, natáčení navazujících filmů už působí opravdu jako sen z říše sci-fi. Zatímco dokončení Justice League stálo 70 milionů dolarů, pro natočení dalších dvou filmů (či minisérií) by bylo potřeba vypláznout alespoň další půlmiliardu. Samotný šéf DC Films (divize, která pro Warner točí komiksové DC filmy) Walter Hamada v nedávném rozhovoru pro New York Times řekl, že další spolupráce se Snyderem v tuhle chvíli v plánu není a uveřejnění režisérské verze Justice League vnímá jako slepou vývojovou větev.

Fandové bijí na poplach

Na to prudce zareagovali Snyderovi příznivci, kteří začali sdílet příspěvky s hashtagem #RestoreTheSnyderVerse – čili obnovte Snyderův svět. Je pravda, že právě neutuchající zájem fandů měl nezanedbatelný vliv na dokončení režisérské verze Justice League, avšak na natočení dvou dalších filmů fanouškovské jádro stačit nebude. Tam už by musela hlasitě promluvit především ruka trhu – Warner by musel po premiéře nového sestřihu Justice League dostat jasné údaje o tom, že Snyderova minisérie přinesla službě HBO Max obrovské množství nových uživatelů. (Určitě se bavíme alespoň tak o milionu nových uživatelů, přičemž do dnešního dne služba souhrnně veškerou svou nabídkou dokázala získat pouze miliony až nižší desítky milionů uživatelů).

Zack Snyder o budoucnosti svojí vize

Sám Zack Snyder v minulosti uvedl, že nepředpokládá, že by dostal příležitost svůj příběh dokončit. V pozdějším rozhovoru pro kanál The Film Junkee byl Zack dotázaný, zda by zvážil nějakou alternativu, například dokončení příběhu v animované podobě. Na to režisér odpověděl, že svět DC je tak rozmáchlý, že nikdy nemůžete nic zcela vyloučit a on má animaci moc rád. Zároveň však bylo patrné, že byl Snyder především zdvořilý a nechtěl zarmoutit, rozhodně se nezdá, že by existovaly jakékoliv konkrétní animované plány.

Co měl přinést závěr pentalogie

V závěrečných dvou filmech plánované pentalogie se Justice League měla postavit vesmírnému dobyvateli Darkseidovi a prohrát. Země se měla stát zdevastovanou pustinou, tak jak jsme to mohli vidět v noční můře Bruce Waynea ve snímku Batman v Superman. Následně prostřednictvím Flashova cestování v čase měli hrdinové za cenu velkých obětí změnit chod dějin, sjednotit se a konečně zvítězit. Více se o Snyderových původních plánech dočtete ve starších článcích:

Foto (ilustrační, ze snímku Justice League): Warner Bros.

Zdroje: The Film Junkee, Screen Rant, Twitter, New York Times,

Galerie: 7

Justice Legue: Fanoušci volají po dokončení trilogie | Fandíme filmu Justice Legue: Fanoušci volají po dokončení trilogie | Fandíme filmu Justice Legue: Fanoušci volají po dokončení trilogie | Fandíme filmu Justice Legue: Fanoušci volají po dokončení trilogie | Fandíme filmu Justice Legue: Fanoušci volají po dokončení trilogie | Fandíme filmu Justice Legue: Fanoušci volají po dokončení trilogie | Fandíme filmu Justice Legue: Fanoušci volají po dokončení trilogie | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest