Režisér Nebezpečné rychlosti a dalších hitů byl tak znechucený zásahy studia, že opustil Hollywood

Režisér Nebezpečné rychlosti a dalších hitů byl tak znechucený zásahy studia, že opustil Hollywood | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 10 obrázků
Na Nebezpečnou rychlost 3 můžeme asi zapomenout, ale třeba se postarší hitmaker a rovněž mistr propadáků znovu uchytí na streamu.

Nizozemský kameraman (Smrtonosná past, Hon na ponorku) a režisér (Nebezpečná rychlost, Twister) Jan de Bont se v minulých týdnech nechal slyšet, že by za určitých podmínek klidně natočil Nebezpečnou rychlost 3 a taktéž si postěžoval na kvalitu současné akční produkce. Přirozeně si je dobře vědom, že on sám má na kontě několik bolestivých propadáků, k nimž lze suše přiřadit Nebezpečnou rychlost 2, Zámek hrůzy a v neposlední řadě i akční dobrodružství Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života. Přepálená taškařice s Angelinou Jolie v hlavní roli byla posledním hollywoodským počinem dnes sedmasedmdesátiletého filmaře. A právě produkční práce na snímku z roku 2003 zapříčinily, že se de Bont na svět filmu de facto vykašlal.

Paramount Pictures
Angelia Jolie jako Lara Croft v sérii Tomb Raider

Patrně nikoho nepřekvapí, že talentovaného rodáka z Eindhovenu ničilo, jakým způsobem studio zasahovalo do natáčení a do snímku samotného. Současně jej pořádně dožralo, když mu bylo první natáčecí den oznámeno, že musí osekat rozpočet o celých dvanáct milionů dolarů. Taková novinka vás prostě nepotěší nikdy, obzvláště pár hodin po nástupu do práce.

"To se pak ptáte sami sebe, zda takto bude probíhat každá další produkce. Co všechno si studio nadiktuje? Jaké scény musí ve filmu být a dokonce jaká trička mají mít herci na sobě? Jednou byl problém s knoflíky na košili. Pamatuji si, jak mi někdo zavolal, aby mi sdělil, že se jim nelíbí knfolíky na košili. Mám to v živé paměti. Z telefonu se ozvalo: 'Nelíbí se mi knoflíky n košili'. Už ani nevím jméno herce, co hrál hlavní mužskou roli. Prostě mi vypadlo. Ale to jako vážně? 'Voláte mi z důvodu, poněvadž vám nesedí knoflíky na košili?' Bylo to naprosto absurdní. Opravdu. A navíc ty nekonečné tahanice kolem rozpočtu."

De Bonta proaktivní přístup studia Paramount drásal, jelikož cítil, že nemá žádnou tvůrčí svobodu. I proto se na Hollywoodu posléze vykašlal, neboť byl tímto stavem věcí frustrován. V rozhovoru pro UPROXX nicméně též zmínil, že návrat v tuto chvíli nevylučuje, pravděpodobně se tak stane pod volnějším dohledem nějaké streamovací služby. Jedno je jisté, velkým hollywoodským studiím se obloukem vyhne.

Zdroj: UPROXX

Foto: Paramount Pictures

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

21.07.2003 | USA, Velká Británie, Německo, Japonsko
Akční, Dobrodružný, Fantasy, Thriller
Info o filmu

Galerie: 11

Režisér Nebezpečné rychlosti a dalších hitů byl tak znechucený zásahy studia, že opustil Hollywood | Fandíme filmu Režisér Nebezpečné rychlosti a dalších hitů byl tak znechucený zásahy studia, že opustil Hollywood | Fandíme filmu Režisér Nebezpečné rychlosti a dalších hitů byl tak znechucený zásahy studia, že opustil Hollywood | Fandíme filmu Režisér Nebezpečné rychlosti a dalších hitů byl tak znechucený zásahy studia, že opustil Hollywood | Fandíme filmu Režisér Nebezpečné rychlosti a dalších hitů byl tak znechucený zásahy studia, že opustil Hollywood | Fandíme filmu Režisér Nebezpečné rychlosti a dalších hitů byl tak znechucený zásahy studia, že opustil Hollywood | Fandíme filmu Režisér Nebezpečné rychlosti a dalších hitů byl tak znechucený zásahy studia, že opustil Hollywood | Fandíme filmu Režisér Nebezpečné rychlosti a dalších hitů byl tak znechucený zásahy studia, že opustil Hollywood | Fandíme filmu Režisér Nebezpečné rychlosti a dalších hitů byl tak znechucený zásahy studia, že opustil Hollywood | Fandíme filmu Režisér Nebezpečné rychlosti a dalších hitů byl tak znechucený zásahy studia, že opustil Hollywood | Fandíme filmu Režisér Nebezpečné rychlosti a dalších hitů byl tak znechucený zásahy studia, že opustil Hollywood | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest