Ben Affleck se obává, že kvůli pandemii už většina filmů v kinech bude ve stylu Marvelu nebo Star Wars

Ben Affleck se obává, že kvůli pandemii už většina filmů v kinech bude ve stylu Marvelu nebo Star Wars | Fandíme filmu
Warner Bros. Pictures
Zobrazit další 1 obrázek
Budou kina v budoucnu závislá pouze na hollywoodských blockbusterech?

Ben Affleck má slušnou hereckou kariéru, ale osobně se zpravidla více těším na věci, které sám režíruje a píše. Herecké zkušenosti v kombinaci s režisérskými a scenáristickými dělají z rodáka z kalifornského Berkeley vcelku solidního znalce hollywoodských poměrů. I proto asi nikoho nepotěší, co si Affleck myslí o budoucnosti kin a filmového průmyslu. Respektive z toho nebudou mít radost ti filmoví fanoušci, kteří chodí rádi často do kina a svět pohyblivých obrázků pro ně nekončí miliardovými blockbustery. Dle Afflecka se totiž do kinodistribuce budou v příštích letech dostávat pouze velkorozpočtové spektákly a klasická dramata či snímky s, řekněme, relativně standardním rozpočtem ("mid-budget") jako třeba Město či Argo budou muset o uvedení do kin tvrdě bojovat. Budoucnost však prý patří blockbusterům typu disneyovek a marvelovek (Aladdin, Star Wars, Avengers), čili produkcím, u nichž máte takřka ložené půlmiliardové tržby.

Na jedné straně tedy budou masivní velkofilmy s celosvětovou kinodistribucí a na druhé straně menší snímky s limitovaným počtem kin a brzkou digitální distribucí. Affleck neříká, zda je to žádoucí trajektorie, po níž se filmový průmysl má vydat, pouze konstatuje, že tak to vidí momentálně on. Lidé si v čase koronavirové pandemie podle jeho názoru navykli sledovat filmy v pohodlí domova. Sám Affleck uznává, že z toho nedávno těžilo například i drama Cesta zpátky, v němž ztvárnil hlavní roli. Prý tento stav zapříčinil, že film vidělo reálně mnohem více lidí, než kdyby obdobné smutné drama o zlomeném alkoholikovi skončilo v kinech. Koronavirová kalamita tak de facto akcelerovala určitý trend, který ale již potichoučku bublal nějakou dobu pod povrchem.

Zdroj: Entertainment Weekly

Foto: Warner Bros. Pictures (ilustrační, z natáčení snímku Argo)

Argo

12.10.2012 | USA
Drama, Thriller
Info o filmu

Galerie: 2

Ben Affleck se obává, že kvůli pandemii už většina filmů v kinech bude ve stylu Marvelu nebo Star Wars | Fandíme filmu Ben Affleck se obává, že kvůli pandemii už většina filmů v kinech bude ve stylu Marvelu nebo Star Wars | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu