Star Wars: Budoucí filmy mají být levnější

Star Wars: Budoucí filmy mají být levnější | Fandíme filmu
Lucasfilm
Štáb už se připravuje na natáčení dalších Star Wars. I když na ty filmové si ještě počkáme.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Poslední Star Wars jsme viděli loni před Vánoci a na další návštěvu předaleké Galaxie si v kinech počkáme. Kvůli pandemii koronaviru se příštího hvězdného snímku nedočkáme v kinech v roce 2022, jak bylo původně plánováno, nicméně až 23. prosince 2023. Někoho to může mrzet, že budeme čtyři roky bez Star Wars filmů, ale tábor diváků, kteří byli nespokojení s Vzestupem Skywalkera nebo s větším množstvím posledních Star Wars filmů, si možná oddechl. Delší odklad dá tvůrcům víc času na pořádnou přípravu a i samotní fanoušci budou po přestávce víc vyhladovělí.

V tuhle chvíli prakticky vůbec nevíme, co od další filmové budoucnosti Hvězdných válek čekat. Jeden z filmů má připravit šéf Marvelu Kevin Feige, stále ještě nebyla definitivně vyloučená varianta, že další filmy natočí Rian Johnson, režisér Posledního z Jediů, a svůj Star Wars film chystá také Taika Waititi (Thor: Ragnarok, Králíček Jojo). Ten dokonce v nedávném interview prozradil, že už začal psát scénář filmu.

Nejzajímavější zprávička však přichází z ateliérů Pinewood, kde se Star Wars natáčejí. Podle zákulisní šuškandy, ke které se dostal dobře informovaný server Making Star Wars, se počítá s tím, že příští Hvězdné války budou levnější, než bylo dosud zvykem. Máme čekat menší měřítko a intimnější příběhy. Jako primární důvod se nezmiňuje ani to, že tržby posledních hvězdných filmů klesaly a náklady stoupaly (nejlevnější Hvězdné války z Disneyho éry, Rogue One, stály dle veřejně dostupných údajů 200 milionů dolarů). Roli má hrát už jen to, že i po skončení pandemie budou Hollywood i diváci otřesení a není vůbec zřejmé, kdy se vrátí návštěvnost k výši před krizí. Pokud vůbec někdy.

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest