Michael Jackson chtěl koupit Marvel, aby mohl hrát Spider-Mana

Michael Jackson chtěl koupit Marvel, aby mohl hrát Spider-Mana | Fandíme filmu
Alan Light, CC BY 2.0, Wikimedia Commons
Zobrazit další 2 obrázky
Pavoučí muž však nebyl jediným hrdinou, kterého si chtěl "král popu" zahrát ve filmu.

Michael Jackson prožil bouřlivý život plný úspěchu, bizarních momentů, nerealizovaných snů a kontroverzních rozhodnutí. Nicméně dnes ponechme stranou v minulých letech dokola propírané údajné zneužívání dětí v paláci jménem Neverland a zaměřme se na jeden z Jacksonových neuskutečněných snů a nápadů, jenž by bezesporu změnil chod filmových dějin. O Jacksonovi se dobře ví, že miloval komiksy. Z tohoto důvodu chtěl v devadesátých letech koupit Marvel, tedy komiksového giganta, který si zrovna procházel finanční krizí. Za vším pak tkvěla Jacksonova touha stát se filmovým Spider-Manem. Tuhle historku potvrdil i Jacksonův synovec Taj: "Pamatuji si, jak jsme se o koupi Marvelu bavili s mými bratry a s ním. Chtěl to uskutečnit společně se Stanem Lee. Bavili se o tom a zvažovali alternativy. Bohužel, nakonec k tomu nedošlo. (...) Důvody neznám, ale evidentně k tomu směřovali."

Spidey ovšem nebyl jediný superhrdina ze stáje Marvelu, jehož si chtěl Jackson střihnout. David Hayter, scenárista prvních X-Menů, už v minulosti uvedl následující: "Přivedli mě na casting, takže jsem měl tu kliku a viděl jsem, jak se Terence Stamp pokoušel o úlohu Xaviera, Janet Jackson a Mariah Carey zase testovali roli Storm. A pak přišel Jackson a usiloval o roli Profesora X. Bylo to neuvěřitelné." Inu, svět Marvelu s Jacksonem coby Spider-Manem a Carey jako Storm? To by byla hodně velká divočina.

Zdroje: SlashFilm, DoG

Foto: Alan Light,  Marvel Studios

Galerie: 3

Michael Jackson chtěl koupit Marvel, aby mohl hrát Spider-Mana | Fandíme filmu Michael Jackson chtěl koupit Marvel, aby mohl hrát Spider-Mana | Fandíme filmu Michael Jackson chtěl koupit Marvel, aby mohl hrát Spider-Mana | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest