Odkládání filmových premiér ne a ne skončit, letos uvidíme novinek málo

Odkládání filmových premiér ne a ne skončit, letos uvidíme novinek málo | Fandíme filmu
Sony / Paramount
Zobrazit dalších 6 obrázků
Warner se dušuje, že Wonder Woman 1984 či Tenet "někdy" v kinech uvidíme, Sony jen tiše odkládá další filmy na pozdější termíny.

Pomalu bychom asi místo novinek o odložených premiérách měli začít publikovat seznam filmů, které zatím letos premiéru nezrušily. Bylo by s tím podstatně méně práce, protože letošní nabídka k nemilosti všech filmových milovníků dál řídne. Před pár dny jsme rozebírali další odložení filmů od Marvelu a komiksových snímků studia Sony. To toho však odložilo ještě víc.

Datum premiéry mění animák Rodina na baterky. Ten měl dorazit letos letos v září, místo toho se lehce posouvá, a to konkrétně na 23.10. 2020. V tuhle chvíli jen těžko říct, zda drobná zámořská úprava nějak ovlivní lokální datum premiéry, které je na Slovensku stanovené na 17. 9. a v Česku na 24. 9. Důvod odkladu neznáme. Možná snímek stále není hotový, možná studio zkrátka chce maximálně odložit všechny svoje filmy na co nejpozdější datum. Ostatně, v tuhle chvíli má Sony na zbytek roku 2020 oznámené pouhé tři filmy!

Nepatrného odkladu se dočkal také thriller Úniková hra 2. Původní termín byl oznámený na 30. prosince, nová premiéra je stanovená na 1. ledna 2021. Takhle minimální změna pravděpodobně u nás nebude mít žádný vliv, snímek je oznámený v Česku i na Slovensku na 31.12. Větší změnou je tak prozatímní zrušení snímku The Nightingale. Ten měl mít mezinárodní premiéru 25.12., ale aktuálně je z kalendáře stažený a na nový termín se čeká.

Fatherhood Paula Weitze měl být uvedený letos na podzim, místo toho je nový termín stanovený na 2. 4. 2021. Pak je tu akční komedie The Man from Toronto s Kevinem Hartem a Woodym Harrelsonem. Ta měla dorazit letos v listopadu, namísto toho ji uvidíme 20.11. 2021. Tady je stejně jako v případě The Nightingalea potíž v tom, že kvůli krizi bylo pozastaveno natáčení, a ani kdyby v původních termínech kina fungovala už naplno, nejspíš se do té doby nepodaří snímky dokončit.

Animák Vivo, ve kterém zazní nové písně populárního Lina-Manuela Mirandy, měl dorazit příští rok na jaře, nově je naplánovaný na 4. 6. 2021. Podstatně větší fanouškovskou základnu má zřejmě série Hotel Transylvánie. Tu by mohla potěšit skutečnost, že čtvrtý díl místo příštího prosince nově dorazí už 6. 8. 2021. Můžeme spekulovat o tom, že na rozdíl od některých hraných filmů lze na animáku i v době karantény pomalu pracovat, a tak bude zavčasu připravený.

Další změnu nedávno oznámilo také studio Paramount, které odkládá Jackass 4 z března 2021 nově na 2. 7. 2021.

Určitou naději může v milovnících filmového promítání v kinech vyvolat vyjádření zástupců studia Warner. Ti se pro magazín The Hollywood Reporter dušovali, že studio nadále podporuje uvádění filmů v kinech. Vyjádření přišlo po tom, co studio z kin do digitální distribuce nedávno přesunulo animák Scoob! Filmy jako Tenet nebo Wonder Woman 1984 však podle Warneru jednoznačně budou uvedeny v kinech. A to buď v aktuálně ohlášených letních termínech, nebo v nejbližších možných. Je pravdou, že Tenet a Wonder Woman 1984 jsou jedny z posledních velkofilmů, které mají termín premiéry oznámený na letošní letní prázdniny. Z vyjádření Warneru je cítit, že studio chce velkými hity nalákat lidi co nejdřív zpátky do kin, na druhou stranu vidíme, že zástupci připouští, že i tyhle filmy budou nakonec odloženy. Ostatně, bylo by docela velkým překvapením, kdyby minimálně Tenet (v tuhle chvíli oznámený na 17. 7.) odložený nebyl. Přeci jen, v tu chvíli jen těžko budou fungovat kina po celém světě normálně, a i kdyby ano, velká část diváků se bude bude návštěvy sálu obávat, popřípadě bude po krizovém období šetřit.

Co dalšího nám z letošního filmového léta ještě zbývá? Moc toho není. Na 10. července je stále ohlášená Očista 5 (v Česku 23.7.), na 24. července Mulan, na 7. srpna nový SpongeBob a na 28. srpna The Hitman's Wife's Bodyguard. Lokálně pak ještě na stejný termín byli ohlášeni Trollové: Světové turné, kteří mezitím v zahraničí byli vypuštění rovnou do digitální distribuce. Budeme napjatě očekávat, jak nakonec filmové léto dopadne, avšak nečekejte zázraky.

Zdroje: Sony, THR, Variety

Galerie: 7

Odkládání filmových premiér ne a ne skončit, letos uvidíme novinek málo | Fandíme filmu Odkládání filmových premiér ne a ne skončit, letos uvidíme novinek málo | Fandíme filmu Odkládání filmových premiér ne a ne skončit, letos uvidíme novinek málo | Fandíme filmu Odkládání filmových premiér ne a ne skončit, letos uvidíme novinek málo | Fandíme filmu Odkládání filmových premiér ne a ne skončit, letos uvidíme novinek málo | Fandíme filmu Odkládání filmových premiér ne a ne skončit, letos uvidíme novinek málo | Fandíme filmu Odkládání filmových premiér ne a ne skončit, letos uvidíme novinek málo | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu