Průzkum odhalil, které videohry chtějí fanoušci vidět ve filmové podobě

Průzkum odhalil, které videohry chtějí fanoušci vidět ve filmové podobě | Fandíme filmu
Nintendo
Zobrazit dalších 7 obrázků
Seznamte se s videohrami, které by hráči nejraději viděli zpracované ve filmové podobě.

Ačkoliv filmy podle videoher nedopadají po kvalitativní a finanční stránce nejlépe, neznamená to, že jména podle videoherní značky přestaneme v kinech vídat. Nová anketa (vypracovaná pro The Hollywood Reporter na reprezentativním vzorku 2200 respondentů) ukázala, jaké videohry by chtěli diváci zažít na filmovém plátně. Na první příčce se umístila videohra Super Mario Bros. od Nintenda, která patří mezi nejprodávanější herní tituly všech dob.

Ve většině dílů série jsme se ujali Maria nebo jeho bratra Luigiho, italských instalatérů, kteří putují Houbovým královstvím složeného z nejrůznějších úrovní, aby zachránili princeznu Peach. Na svém kontě má Mario víc jak 639 milionů prodaných kusů her. Mario už to na stříbrném plátně jednou zkoušel v roce 1993, přičemž šlo o první pokus zfilmovat videohru a byl to docela bizár, který měl jen velmi málo společného s předlohou. Zatímco na hraný reparát to nevypadá, ve spolupráci Nintenda a studia Illumination (série Já, padouch, Mimoni) má vzniknout animovaný Mario film.

Sony Pictures
Pac-Man ve filmu Pixely

Za Mariem se umístila jiná osmdesátková klasika, tentokrát od vývojářů z Namca. Pac-Man je žluté kolečko v bludišti, kde hráč požírá tečky a vyhýbá se barevným duchům. Pac-Man se filmové adaptace nedočkal, ale hostoval v komedii Pixely, kde jej musel zastavit Adam Sandler. Stejnou pozici s Pac-Manem sdílí Mario Kart, v němž se postavičky ze Super Maria a dalších her prohánějí na závodních motokárách.

S odstupem potom následovaly tituly Donkey Kong, Grand Theft Auto, Call of Duty, Legend of Zelda, Super Smash Mario Bros., Tetris, Halo, Final Fantasy (to se dočkalo už animovaných filmů), Oregon Trail, Red Dead Redemption, Minecraft, Fortnite, The Elder Scrolls, Metroid, Pong a Starcraft. Film podle Call of Duty se jeden čas opravdu chystal, ale nedávno jsme se dozvěděli, že se na projektu nepracuje. To by snad neměl být případ Minecraftu, který se do kin dlouho dobu chystá. Dočkat bychom se měli snad i filmového Tetrisu a na cestě je seriálové Halo. Viděli byste rádi v kinech něco z výše uvedeného seznamu nebo byste dali přednost jinému filmu podle videohry?

Zdroj: THR

Pixely

24.07.2015 | USA
Akční, Komedie, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 8

Průzkum odhalil, které videohry chtějí fanoušci vidět ve filmové podobě | Fandíme filmu Průzkum odhalil, které videohry chtějí fanoušci vidět ve filmové podobě | Fandíme filmu Průzkum odhalil, které videohry chtějí fanoušci vidět ve filmové podobě | Fandíme filmu Průzkum odhalil, které videohry chtějí fanoušci vidět ve filmové podobě | Fandíme filmu Průzkum odhalil, které videohry chtějí fanoušci vidět ve filmové podobě | Fandíme filmu Průzkum odhalil, které videohry chtějí fanoušci vidět ve filmové podobě | Fandíme filmu Průzkum odhalil, které videohry chtějí fanoušci vidět ve filmové podobě | Fandíme filmu Průzkum odhalil, které videohry chtějí fanoušci vidět ve filmové podobě | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest