Batman začíná byl podle Michaela Cainea jeden z nejlepších filmů jeho kariéry

Batman začíná byl podle Michaela Cainea jeden z nejlepších filmů jeho kariéry | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit další 3 obrázky
Na Batmana už to nebylo, ale i tak vzpomíná Michael Caine na první setkání s Christopherem Nolanem rád.

Britský herec Michael Caine má za sebou nesmírně bohatou hereckou kariéru. Natočil řadu vynikajících filmů a ztvárnil širokou paletu nezapomenutelných postav. Pochlubit se může i dvěma Oscary, které získal za své výkony ve vedlejších rolích ve snímcích Hana a její sestry a Pravidla moštárny. Od roku 2005 se pravidelně objevuje ve filmech režiséra a scenáristy Christophera Nolana. Nechyběl v batmanovské trilogii, Dokonalém triku, Počátku, Interstellaru, Dunkerku a těšit se na něj můžeme i v chystaném thrilleru Tenet. Cainova spolupráce s Nolanem započala bijákem Batman začíná, což je po hříchu trošku přehlížený první díl Nolanovy úchvatné trilogie o maskovaném strážci Gothamu. Přirozeně si střihnul roli komorníka Alfreda Pennywortha, jenž v rámci svých možností dohlíží na Bruce Waynea. V jednom z rozhovorů Caine zavzpomínal na první setkání se zručným režisérem:

"Přišel ke dveřím mého venkovského domu a v ruce držel scénář. Když jsem ho spatřil, nepoznal jsem ho. V momentě, kdy se představil, hned mi bylo jasné, o koho se jedná, jelikož tehdy jsem patřil k fanouškům jeho tří menších filmů."

Nolan měl v roce 2005 za sebou snímky Sledování, Memento a Insomnie. Opravdu se nejednalo o žádné vysokorozpočtové blockbustery, ale výživné a originální pecky, z nichž bylo patrné, že Nolan má talentu na rozdávání. Nebylo tedy překvapením, když jej Warneři oslovili s nabídkou, aby rebootoval batmanovskou frančízu a zabalil ji do realističtějšího a temnějšího hávu. Caine si byl Nolanova talentu moc dobře vědom a nabídku bez váhání přijal. Tedy bez váhání:

"Řekl jsem mu: 'Na roli Batmana jsem moc starý. Chcete, abych hrál komorníka? A jaké bych měl repliky? Chcete ještě něco k pití, nebo dal byste si ještě puding?' Takže jsem kývnul, natočil film a byla to jedna z nejúžasnějších věcí v mém životě."

Caine k nolanovské trilogii o temném rytíři neodmyslitelně patří a evidentně si s Nolanem k sobě našli hodně rychle cestu. Nezbývá než doufat, že i přes svůj pokročilý věk (87 let) se charismatický rodák z Londýna ještě nějaké té nabídky od Nolana dočká.

Batman začíná (2005): Film popisuje počátky legendy o tajemném Batmanovi a zjevení Temného rytíře coby síly dobra v Gotham City. Zklamaný dědic továren Bruce Wayne cestuje těsně po úmrtí svých rodičů po světě a hledá způsob, jakým by bojoval s nespravedlností a jak by obrátil strach proti těm, kteří okrádají bázlivé. Po čase se vrací zpět do Gotham City a vzápětí vypouští do světa své druhé já, maskovaného bojovníka Batmana, který používá svoji sílu, inteligenci a řadu svých technických vymožeností k boji proti zlověstným silám, které ohrožují město...

Zdroj: MW

Foto: Warner Bros.

Batman začíná

06.06.2005 | USA, Velká Británie
Akční, Krimi, Drama
Info o filmu

Galerie: 4

Batman začíná byl podle Michaela Cainea jeden z nejlepších filmů jeho kariéry | Fandíme filmu Batman začíná byl podle Michaela Cainea jeden z nejlepších filmů jeho kariéry | Fandíme filmu Batman začíná byl podle Michaela Cainea jeden z nejlepších filmů jeho kariéry | Fandíme filmu Batman začíná byl podle Michaela Cainea jeden z nejlepších filmů jeho kariéry | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest