Strážci Galaxie: Kdo také mohl hrát Star-Lorda místo Chrise Pratta

Strážci Galaxie: Kdo také mohl hrát Star-Lorda místo Chrise Pratta | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 2 obrázky
Chris Pratt měl zdatnou konkurenci. Kdo mu roli Star-Lorda málem vyfouknul?

Peter Quill alias Star-Lord patří k největším frajerům v galaxii. Není tudíž divu, že si jej v komiksovce Strážci Galaxie režiséra Jamese Gunna chtělo střihnout hned několik hollywoodských hvězdiček a vyfouknout tak atraktivní herecký part Chrisi Prattovi. Nestalo se tak a hvězda Jurského světa nebo Pasažérů se stala součástí Marvel Cinematic Universe, což vyvrcholilo Prattovou účastí v týmovkách Avengers: Infinity War a Avengers: Endgame. Nicméně Pratt neměl vůbec nic jistého, ba naopak. Marvel měl se Star-Lordem velké plány a přirozeně hledal někoho, kdo bude ochoten upsat se dlouholetému kontraktu a současně bude mít dostatek charismatu na to, aby postava naplnila svůj potenciál. Padala jména jako Garrett Hedlund, Aaron Paul, Jim Sturgess, Chris Lowell či Wes Bentley, leč v jejich případě nebyly žádné vážnější námluvy na pořadu dne. Několik adeptů však došlo v rámci castingových koleček dále a roli se alespoň přiblížili. O kom se bavíme?

Nejprve uveďme Johna Krasinskiho, jenž se obdobně jako Pratt nejprve ucházel o roli Kapitána Ameriky. Jak víme, tak oba neuspěli, přičemž se posléze ocitli na seznamu adeptů na roli Star-Lorda. Nakonec z toho také nic nebylo a Krasinski na svoji šanci v MCU stále čeká. Třeba to klapne v rebootu Fantastické čtyřky. V užším výběru se dále ocitli Joel Edgerton (Warrior, Přicházejí v noci) a Eddie Redmayne (Teorie všeho, Dánská dívka). Oba to dotáhli ke kamerovým zkouškám, tudíž relativně blízko pod vrchol. Ještě o stupínek dál došel Glenn Howerton (Lov, seriál It's Always Sunny in Philadelphia), neboť v jeho případě se nechal Gunn slyšet, že byl po Prattovi druhou volbou. Sice si za tuhle drobnou poklonu nic nekoupíte, leč lepší než drátem do oka. Nutno podotknout, že Gunn měl nejprve s Prattem, jenž sám nejevil o roli bůhvíjaký zájem, docela zásadní problém a na jeho kamerové zkoušky se ani nechtěl podívat. Naštěstí se všichni umoudřili, zejména díky přesvědčovacím schopnostem vedoucí castingového oddělení Sarah Finn, a Pratt byl coby Star-Lord obsazen.

Strážci Galaxie (2014): V tomto akcí nabitém, výpravném vesmírném dobrodružství se odvážný dobrodruh Peter Quill stává středem zájmu nájemných zabijáků poté, co Ronanovi, mocnému padouchovi s plány ohrožující celý vesmír, ukradne tajemnou kouli. Aby neúnavnému Ronanovi unikl, je Quill nucen spojit své síly se čtveřicí pozoruhodných hrdinů – Rocketem, po zuby ozbrojeným mývalem, Grootem, humanoidem, který připomíná strom, vražednou a tajemnou Gamorou a pomstychtivým Draxem Ničitelem. Když ale Quill objeví skutečnou moc koule a hrozbu, která se v ní ukrývá a ohrožuje celý vesmír, musí udělat vše pro to, aby nesourodá skupina táhla za jeden provaz a v posledním zoufalém souboji se pokusila zachránit osud celé galaxie.

Zdroje: ScreenRant, MW

Foto: Marvel Studios

Strážci Galaxie

01.08.2014 | USA, Velká Británie
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 3

Strážci Galaxie: Kdo také mohl hrát Star-Lorda místo Chrise Pratta | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Kdo také mohl hrát Star-Lorda místo Chrise Pratta | Fandíme filmu Strážci Galaxie: Kdo také mohl hrát Star-Lorda místo Chrise Pratta | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest