Den nezávislosti 3: Režisér film nevylučuje - Disney má velké série rád

Den nezávislosti 3: Režisér film nevylučuje - Disney má velké série rád | Fandíme filmu
20th Century Fox
Zobrazit dalších 5 obrázků
Emmerich má pocit, že studio Disney by to mohlo se třetím Dnem nezávislosti risknout.

Den nezávislosti: Nový útok se příliš nepovedl. Kouzlo parádní jedničky se nepodařilo zopakovat, když se dvojka ukázala jako naprosto zbytečné dojení značky. Vysokonákladové akční sci-fi, v němž tentokrát chyběl Will Smith, působilo dojmem bezmyšlenkovitého klonu, který vyjma několika povedených trikových scén neměl čím zaujmout. Popel na hlavu si už několikrát nasypal i režisér Roland Emmerich, jenž neúspěch a mizérii co do kvality připisuje problémům v preprodukci a při samotném natáčení. Scénář se totiž musel kvůli Smithovu vcelku pozdnímu odstoupení od projektu přepisovat, jenže nebyl čas materiál pořádně dopracovat, tudíž vznikl paskvil.

Nicméně značka pořád určitý finanční i tvůrčí potenciál bezesporu má a Emmerich se nedávno vyjádřil v tom smyslu, že by se trojce zas tak moc nebránil. Nápad prý má v hlavě, údajně skvělý, a problémem by neměl být ani přesun práv pod studio Disney. Ostatně původní plán byl, že se dvojka a trojka natočí naráz, k čemuž naštěstí nedošlo. Otázkou zůstává, zda by chtěl Emmerich navazovat na zpackanou dvojku, nebo by se ji nějakým scenáristickým kouzlem rozhodl tak trošku ignorovat. Na otázku, zda existuje šance na další mimozemské dobrodružství, reagoval slovy: "Vážně nevím. Věc jsem konzultoval se studiem Fox, ale po jejich absorpci [studiem Disney], jsem si řekl, že je po všem. Ale vážně netuším, co bude. Uvidíme, stát se to může, ale taky nemusí. Hollywood je v těchto dnech hodně zvláštním místem, přičemž mám pocit, že Disney by mohl mít [o pokračování] zájem. Oni milují filmové frančízy."

Disney se sice nostalgii nikdy nebránil, ba naopak, avšak po kvalitativně podprůměrném, nudném a divácky neúspěšném Novém útoku se bude vůle (a finance) k natočení trojky hledat velice obtížně. Určitou alternativou by byl snímek (minisérie) natočený pro streamovací službu Disney+, ovšem to už hodně předbíháme.

Co vy? Dali byste Emmerichovi znovu šanci?

Zdroj: CinemaBlend

Foto: 20th Century Fox (nyní Disney)

Den nezávislosti: Nový útok

24.06.2016 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 6

Den nezávislosti 3: Režisér film nevylučuje - Disney má velké série rád | Fandíme filmu Den nezávislosti 3: Režisér film nevylučuje - Disney má velké série rád | Fandíme filmu Den nezávislosti 3: Režisér film nevylučuje - Disney má velké série rád | Fandíme filmu Den nezávislosti 3: Režisér film nevylučuje - Disney má velké série rád | Fandíme filmu Den nezávislosti 3: Režisér film nevylučuje - Disney má velké série rád | Fandíme filmu Den nezávislosti 3: Režisér film nevylučuje - Disney má velké série rád | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest