Volání divočiny a Downhill - Další hollywoodské bijáky míří předčasně do digitální distribuce

Volání divočiny a Downhill - Další hollywoodské bijáky míří předčasně do digitální distribuce | Fandíme filmu
Searchlight Pictures / 20th Century Studios
Kina jsou zavřená, stream frčí, další filmy míří na VOD.

Nebudeme chodit kolem horké kaše, otevření amerických, evropských a zřejmě i asijských kin je zatím v nedohlednu. Lze předpokládat, že zákaz hromadných akcí bude patřit k těm opatřením, která budou v účinnosti nejdéle. Dává to smysl a nelze tudíž očekávat, že se kinosály po celém světě otevřou v řádu týdnů. I proto vidíme, že některé tituly míří do digitální distribuce buď rovnou nebo velice rychle po premiéře. Netýká se to (zatím) těch nejdražších a nejambicióznějších produkcí, jež zpravidla byly odsunuty. Které bijáky tedy zamířily v posledních dnech do digitální distribuce?

Již 27. března 2020 byly v některých zemích k dispozici na VOD snímky Volání divočiny s Harrisonem Fordem a Downhill s Willem Ferrellem. Obdobný osud potkal drama Endings, Beginnings s půvabnou Shailene Woodley a Jamiem Dornanem, které míří na HBO. Na začátku dubna bude zmíněné filmy následovat další (zatím skvěle hodnocené) drama Never Rarely Sometimes Always, též kanadská komedie Impractical Jokers: The Movie, australské rodinné drama Chlapec a pelikán a v půlce dubna i otřesný hororový thriller Fantasy Island. Již zítra při tom na VOD dorazí Ježek Sonic a třetí Mizerové.

Vzhledem k tomu, že karanténou znudění filmoví fanoušci lační po obsahu, poohlížejí se streamovací služby i po titulech z nedávných či zrušených festivalů, respektive kupují se i filmy co měly naplánované festivalové uvedení, ovšem na akcích, jež byly odsunuty, nebo se vůbec neuskuteční. Jako příklady můžeme uvést třeba filmy Violet s Olivii Munn a Justinem Therouxem, Worth s Michaelem Keatonem, The Rental s Alison Brie nebo dramedii I Used to Go Here s Gillian Jacobs a Jemainem Clementem.

Skvěle vypadající hororová jednohubka Saint Maud zatím sny o velkém plátně vzdát nehodlá a byla odsunuta na neurčito. To je ale skoro výjimka, jinak v posledních dnech slýcháme spíš o snímcích, které to v digitální distribuci zkusí. Česku se zatím většina velkých zahraničních filmů vyhýbala, nicméně už se tu objevila první vlaštovka v podobě on-line premiéry Bloodshota, tak doufejme, že ledy postupně roztají i u nás. Hollywoodští analytici spekulovali o tom, že mezinárodní distribuci by mohla brzdit příprava dabingu, ale třeba právě Bloodshot byl u nás vydaný pouze s titulky, tak těžko říct, jaká zapeklitá právní situace (nebo strategie místních distributorů) zdržuje lokální uvedení digitálních premiér, jež už jsou v zahraničí hezkých pár dní dostupné.

V komentářích dejte vědět, u kterého snímku byste byli rádi, aby se do české nebo slovenské distribuce dostal co nejdřív.

Zdroje: Collider, SlashFilm, MW, Twitter, A24, Variety

Foto: Searchlight Pictures / 20th Century Studios

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest