Daniel Craig upřímně o tom, jak se chtěl vykašlat na Bonda

Daniel Craig upřímně o tom, jak se chtěl vykašlat na Bonda | Fandíme filmu
MGM
Zobrazit dalších 10 obrázků
Craig měl občas pocit, že už se prostě nedokáže dát znovu dohromady.

Daniel Craig si vždy uvědomoval, jak mu může role Jamese Bonda pomoci v kariéře, leč cena za úspěch byla možná vyšší, než si mnozí uvědomují. Nabídku k převzetí legendární frančízy nepřijal hned, neboť měl výhrady ke scénáři ke Casinu Royale. Nicméně vzal si čas na rozmyšlenou a nakonec se rozhodl, že pozitiva by měla v budoucnu převažovat. Jako Bond měl Craig úspěch, Casino Royale i Skyfall patří mezi ty nejpovedenější bondovky a sympatickému Britovi se otevřely nejedny dveře.

V tuto chvíli musí překousnout několikaměsíční odklad snímku Není čas zemřít (No Time to Die), kde by se měl jako Bond rozloučit. A zřejmě je rád, že má natáčení za sebou, neboť v minulosti měl už několikrát chuť s touto frančízou seknout. Kupříkladu po premiéře bondovky Spectre v roce 2015 přiznal, že toho má plné kecky a na otázku, zda se někdy v budoucnu ještě představí jako 007, odpověděl, že by raději rozmlátil sklo před sebou a podřezal si žíly. Ano, kombinace tučného šeku a dost možná i pouta k postavě zapříčinila, že se objeví i v pětadvacáté bondovce, nicméně na některé momenty nevzpomíná Craig zrovna v dobrém.

Craigův náhled na bondovskou zkušenost úzce souvisí s tím, že si prošel celou řadou zranění. Pár stehů a roztržená kůže, s tím se prostě v rámci produkce takto náročného akčního filmu musí počítat, ale Craig utrpěl i vážnější újmy. Vyražené zuby, přetržené vazy v koleni, utržený sval, zraněné prsty, naražená žebra, poraněný kotník a další parády. Postupně začal být unaven, musel se neustále udržovat fit, cítil se vyčerpán i psychicky a přirozeně mu v hlavě rezonovalo, že se zase může něco přihodit (třeba kolena měl operovaná opakovaně). Z některých scén míval oprávněně špatný pocit a občas si říkal, jak tohle vůbec lze zvládnout. Pravdou je, že vždy všechno nějakým způsobem klaplo.

Z rozhovoru pro magazín GQ je patrné, že se mu bude bez povolení zabíjet usínat trošku lépe. Chtěl se rozloučit důstojně a užít si poslední dobrodružství jako James Bond. Řeči o tom, že je snímek prokletý (průtahy, změny na klíčových postech, odklad premiéry), jej prý pěkně vytáčejí. Nám nezbývá než čekat, jelikož Není čas zemřít dorazí na plátna českých kin až v listopadu 2020.

James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Bond se během vyšetřování dostane na stopu nevyzpytatelného zločince, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií.

V hlavních rolích hrají Daniel Craig, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Rory Kinnear Léa Seydoux, Ben Whishaw, Jeffrey Wright, Rami Malek, Lashana Lynch, David Dencik, Dali Benssalah, Ana de Armas a Billy Magnussen. Režíruje Cary Joji Fukunaga.

Zdroje: IW, GQ

Foto: MGM

Galerie: 11

Daniel Craig upřímně o tom, jak se chtěl vykašlat na Bonda | Fandíme filmu Daniel Craig upřímně o tom, jak se chtěl vykašlat na Bonda | Fandíme filmu Daniel Craig upřímně o tom, jak se chtěl vykašlat na Bonda | Fandíme filmu Daniel Craig upřímně o tom, jak se chtěl vykašlat na Bonda | Fandíme filmu Daniel Craig upřímně o tom, jak se chtěl vykašlat na Bonda | Fandíme filmu Daniel Craig upřímně o tom, jak se chtěl vykašlat na Bonda | Fandíme filmu Daniel Craig upřímně o tom, jak se chtěl vykašlat na Bonda | Fandíme filmu Daniel Craig upřímně o tom, jak se chtěl vykašlat na Bonda | Fandíme filmu Daniel Craig upřímně o tom, jak se chtěl vykašlat na Bonda | Fandíme filmu Daniel Craig upřímně o tom, jak se chtěl vykašlat na Bonda | Fandíme filmu Daniel Craig upřímně o tom, jak se chtěl vykašlat na Bonda | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest