Box Office: Pokladny dál ovládají Mizerové 3, novinky paběrkovaly

Box  Office: Pokladny dál ovládají Mizerové 3, novinky paběrkovaly | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zatímco pokladna kin čekají na Birds of Prey, menší částky sbírají především Mizerové navždy a oscaroví adepti.

Jednoznačným úspěchem jsou při začátku nového roku Mizerové navždy. Před premiérou od nich málo kdo cokoliv čekal, oni se však už třetí víkend po sobě drží na čele žebříčku návštěvnosti amerických kin. Zatímco konkurence paběrkovala, mládeži nepřístupná komedie s Willem Smithem a Martinem Lawrencem v hlavních rolích prodala vstupenky za krásných 17 milionů dolarů. Celosvětově už to dělá 244 milionů. Tržby prvního dílu jsou dávno překonané, překonání dvojky je na dosah (273 milionů). AKTUALIZACE: Dodatečné údaje z mezinárodních trhů ukazují, že snímek už utržil celkem 290 milionů!  Můžeme tak předpokládat, že nedávno oznámené přípravy čtvrtého dílu se studio Sony pokusí uspíšit.

Na druhé příčce je tentokrát válečné drama 1917, kterému dost možná pomáhá šuškanda o silných oscarových nadějích. Během víkendu se povedlo utržit téměř 10 milionů, Celkově to v Severní Americe dělá 129 milionů a celosvětově 249 milionů. Podobně jako v případě Bad Boys se bavíme o mládeži nepřístupném filmu bez superhrdinů, komiksových či knižních předloh. V tomhle případě dokonce i bez předchozích dílů a velkých hvězd. Dolittle na třetím místě žebříčku se může utěšovat tím, že oproti minulému víkendu propadl jen o 37 procent, nicméně začínal na nepříjemně nízkých částkách, a tak tentokrát bral jen necelých 8 milionů. Dohromady to celosvětově činí 126 milionů a konečná suma se zastaví odhadem někde kolem 150 milionů. Rozpočet filmu však činil 175 milionů bez nákladů na propagaci, a tak je z Dolittla první letošní obří propadák. U filmu se spoustou zákulisních problémů, výměnou na režisérském postu a vrcholnou scénu v podobě léčení dračí zácpy, to asi málokoho překvapí.

Teprve na čtvrté pozici je první novinka týdne, horor Gretel & Hansel. Ten kritiky dost rozděluje a běžné diváky se na artistně zpracované strašidelné převyprávění klasické pohádky o Jeníčkovi a Mařence také do kin zlákat příliš nepodařilo. Úvodní tržba tak činí 6 milionů dolarů, což pro film s pětimilionovým rozpočtem není žádný průšvih, nicméně „horory pro náročné“ v posledních letech dovedou v kinech udělat i lepší čísla. Druhou novinkou je špionážní thriller The Rhytm Section. Psychologický thriller s rozervanou Blake Lively nevypadal v trailerech zle, avšak recenzenti film ztrhali a diváky se nalákat vůbec nepodařilo. Tržba tak činí necelé 3 miliony a v rámci víkendového žebříčku to stačí až na 10. příčku. Film dle dostupných informací stál 50 milionů, což bylo zapříčiněné i tím, že se Lively při náročném natáčení zranila a celou produkci bylo třeba složitě odkládat. Miniaturní úvodní tržba tak znamená pro film docela slušnou pohromu a zřejmě to znamená do budoucna jediné: Produkční společnost Eon bude napříště dost váhat, zda bude vyrábět také nějaké originální filmy a spíš se zaměří na další ždímání Jamese Bonda.

Do amerických kin se podívala také kolekce na Oscara nominovaných krátkých filmů, která ve 460 kinech utržila 1,1 milionu dolarů. Součástí kolekce je i česká naděje Dcera, která se tak postupně dostává do širšího diváckého povědomí. Dalších 6 milionů utržilo Jumanji: Další level, které se tak pomalu blíží k částce 300 milionů dolarů z USA. To je o sto milionů dolarů méně, než v případě jedničky a také mezinárodní tržba je slabší (dalších 454 milionů), pořád by to ale mělo stačit na to, aby se snímek vyškrábal mezi desítku vůbec nejúspěšnějších filmů studia Sony. Tři miliony přidaly Star Wars: Vzestup Skywalkera a celosvětově jsou na miliardě a 58 milionech. O moc vyšší už to číslo nebude a závěr ságy nám tak nějak vyšuměl do ztracena.

Když se v rychlosti podíváme na oscarová želízka, tak Malé ženy přibraly 3 miliony (celkem 162 milionů). Na nože necelé 3 miliony (celkově 293 milionů a v posledních letech jeden z nejlepších výsledků pro původní film, který nic neadaptuje, neremakuje ani na nic nenavazuje). Parazit přidal 1,6 milionu, celosvětově má na účtu 163 milionů (v USA 34 milionů, což, pokud nic nepřehlížím, snímek řadí do pětice nejúspěšnějších neanglických snímků na severoamerické půdě). Králíček Jojo si připsal dalších 1,3 milionu (64 celosvětově) a Le Mans ‘66 přidává ještě necelých 700 tisíc, což snímek posouvá k hranici 221 milionů. Oscary se budou rozdávat už příští víkend, tak uvidíme, jak zlaté sošky situaci v kinech ovlivní.

Zároveň se příští víkend dočkáme uvedení Birds of Prey, které sesadí Mizery 3 z první pozice.

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest