Resident Evil: Kaskadérka při nehodě přišla o ruku, žaluje produkci

Resident Evil: Kaskadérka při nehodě přišla o ruku, žaluje produkci | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Starší nehoda má v současnosti právní dohru.

V roce 2015, při natáčení hororové akce Resident Evil: Poslední kapitola se vážně zranila dublérka Olivia Jackson, která zastupovala při kaskadérských kouscích hlavní hvězdu Millu Jovovich. Kaskadérka se při natáčení vážně poranila a tahle nešťastná nehoda vedla až k tomu, že ji nakonec musela být amputována levá ruka. Olivia se při špatně naplánované akci na motorce srazila s kamerou na jeřábu, která jí přeťala kost v ruce, poranila tvář, rameno a míchu.

Kaskadérka žaluje producenty, včetně Paula W.S. Andersona, kteří ji dle jejího přesvědčení před natáčením uvedli v omyl, že mají všechna potřebná pojištění. Po zranění přislíbili uhradit její léčebné náklady a čekala, že bude kompenzována způsobem odpovídajícím skutečnosti, že už nikdy nebude moci pracovat ve svojí profesi. Proplacení léčebných výloh se nedočkala a místo předpokládané kompenzace dostala jen 33 tisíc dolarů a zjistila, že produkce nezajistila patřičné pojistky. V rámci svojí žaloby uvádí, že kdyby něco takového předem věděla, zakázku by nikdy nepřijala. Dodává, že film utržil 300 milionů dolarů, ale bezpečnost natáčení byla silně podfinancovaná. Vedle jejího zranění také jeden další člověk během natáčení zemřel.

Nehody na place nejsou žádnou raritou. Nedávno jsme vás například informovali o tom, že natáčení Rychle a zběsile 9 bylo pozastaveno taktéž kvůli vážnému zranění kaskadéra, který je podle zpráv již ve stabilizovaném stavu a natáčení se nedávno přesunulo do Skotska. S podobnými situacemi kaskadéři bohužel musejí počítat. Na druhou stranu všichni očekávají, že štáb nikdy nic nezanedbá, a že všichni budou při své nebezpečné práci patřičně pojištěni.

Zdroj: THR

Galerie: 8

Resident Evil: Kaskadérka při nehodě přišla o ruku, žaluje produkci | Fandíme filmu Resident Evil: Kaskadérka při nehodě přišla o ruku, žaluje produkci | Fandíme filmu Resident Evil: Kaskadérka při nehodě přišla o ruku, žaluje produkci | Fandíme filmu Resident Evil: Kaskadérka při nehodě přišla o ruku, žaluje produkci | Fandíme filmu Resident Evil: Kaskadérka při nehodě přišla o ruku, žaluje produkci | Fandíme filmu Resident Evil: Kaskadérka při nehodě přišla o ruku, žaluje produkci | Fandíme filmu Resident Evil: Kaskadérka při nehodě přišla o ruku, žaluje produkci | Fandíme filmu Resident Evil: Kaskadérka při nehodě přišla o ruku, žaluje produkci | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu