Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw: Proč chyběl Keanu Reeves a co bude dál

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw: Proč chyběl Keanu Reeves a co bude dál | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 15 obrázků
Režisér se rozpovídal o velkém cameu, o záporákovi v pozadí, o Reevesovi a další budoucnosti série.

Většina z vás už pravděpodobně viděla Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw, takže je na čase promluvit si o překvapeních, která si pro nás snímek nachystal a o další budoucnosti série. Začněme hercem, kterého jsme ve filmu vůbec nečekali. Ryan Reynolds nebyl v trailerech ani o něm nemluvila zákulisní šuškanda. Ve filmu si zahrál agenta Locka, který Hobbse zasvětí do situace a během mise dohlíží na jeho dceru. Režisér David Leitch chtěl do role Reynoldse, protože se spřátelili při natáčení Deadpoola 2 a také mu věřil, že si dokáže vtipně poradit s rolí, která je v zásadě nudná – Locke na Hobbse musí vychrlit velké množství expozice a pak už jen párkrát zavolá.

Odměnou by Reynoldsovi mohla být pořádná role v pokračování. Vše nasvědčuje tomu, že se s postavou Lockea počítá do budoucnosti, stejně jako s postavou agenta Loeba, kterého hrál Rob Delaney. Nicméně pozor, podle Leitche není nikde psáno, že se nezbytně musí objevit v Hobbsovi a Shaw 2, třeba také mohou dostat úplně vlastní film. Obecně to ale vypadá, že Leitch a hlavní scenárista značky Chris Morgan dávají dohromady tým, který bude středobodem agentské rychlé a zběsilé série, která nadále poběží paralelně s tou původní, které vévodí Vin Diesel a jeho řidičská parta.

V prvním filmu se do značné míry řešily osobní vztahy. Hrdinové dávali do hromady svoje rodiny a budoval se motiv člověk vs. technologie. Padouchem byl kyberneticky vylepšený Brixton, to však nebyl hlavní velitel organizace Eteon. Ten nám zatím zůstal ukrytý a slyšeli jsme jej pouze jako zkreslený hlas v počítači. To podle režiséra nadále podtrhávalo téma člověk vs. stroj, navíc si tvůrci chtěli nechat pootevřená dvířka do budoucna.

Rozhovory naznačují, že tentokrát postavu namluvil Ryan Reynolds, ale to nutně neznamená, že se v budoucnosti ukáže, že právě Locke stojí za hlasem tajuplného „Ředitele“. V jednu chvíli ve filmu Hobbs naznačí, že jde zřejmě o jeho starého známého. Teoreticky by tedy Ředitelem mohla být některá z postav, kterou jsme už v sérii Rychle a zběsile potkali. Tvůrci si však spíš ponechávají prostor pro představení nějaké velké hvězdy.

Tvůrci se zkrátka podívají na to, jak byl aktuální film přijatý a podle toho přzpůsobí pokračování. Na druhou stranu Leitch přiznává, že v jednu chvíli zvažovali, že by Ředitele obsadili a v závěru filmu jej odhalili. Nakonec to neudělali – právě proto, aby do budoucna měli volné ruce, a také proto, že cameí už bylo ve filmu dost. Jeden čas se proslýchalo, že by do role Brixtonova šéfa mohl být obsazený Keanu Reeves a Leitch v aktuálním rozhovoru potvrdil, že se svým starým známým z Johna Wicka skutečně o Hobbsi a Shawovi skutečně mluvil a dokonce mu ukázal nedodělaný sestřih filmu. Společně se však domluvili, že zatím čas ještě neuzrál a lepší bude se o čemkoliv začít bavit teprve v momentě, až bude na stole nějaká komplexně vymyšlená postava, ne jen zkreslený hlas v reproduktoru.

Takže jak sami vidíte, do budoucna bychom se Keanu Reevese v roli hlavního záporáka stále mohli dočkat a po krku by mu spolu se zbytkem bandy mohl jít také Ryan Reynolds. A vedle toho nás čeká ještě jedna důležitá věc. Polepšený záporák Shaw (Jason Statham) pořád ještě má před sebou hodně dlouhou cestu, než se vykoupí z hříchů svojí minulosti a série v jeho vykoupení hodlá pokračovat. Zda se jednou dočkáme i „spravedlnosti pro Hana“ (jehož Shaw chladnokrevně zabil při svém nástupu na scénu v závěru Rychle a zběsile 6), kterou fanoušci po sérii tak vehementně žádají, na to zatím tvůrci v rozhovorech odpovědět nechtějí…

Zdroje: Collider, Coming Soon, Slashfilm, THR, THR II, Inverse

Galerie: 16

Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw: Proč chyběl Keanu Reeves a co bude dál | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw: Proč chyběl Keanu Reeves a co bude dál | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw: Proč chyběl Keanu Reeves a co bude dál | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw: Proč chyběl Keanu Reeves a co bude dál | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw: Proč chyběl Keanu Reeves a co bude dál | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw: Proč chyběl Keanu Reeves a co bude dál | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw: Proč chyběl Keanu Reeves a co bude dál | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw: Proč chyběl Keanu Reeves a co bude dál | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw: Proč chyběl Keanu Reeves a co bude dál | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw: Proč chyběl Keanu Reeves a co bude dál | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw: Proč chyběl Keanu Reeves a co bude dál | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw: Proč chyběl Keanu Reeves a co bude dál | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw: Proč chyběl Keanu Reeves a co bude dál | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw: Proč chyběl Keanu Reeves a co bude dál | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw: Proč chyběl Keanu Reeves a co bude dál | Fandíme filmu Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw: Proč chyběl Keanu Reeves a co bude dál | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu