Nova se měl objevit už v Avengers: Endgame, chystá se samostatný film

Nova se měl objevit už v Avengers: Endgame, chystá se samostatný film | Fandíme filmu
Marvel
Zobrazit dalších 12 obrázků
Nová má být jedním z dalších superhrdinů, které Marvel představí v rámci svých výprav do vesmíru.

Avengers: Infinity War a Endgame jsou komplexním dílem, které obsahuje celou řadu propletených postav a dějů. K finálnímu tvaru se tvůrci protloukali přes celou řadu variant, kdy zkoušeli tak dlouho nejrůznější kombinace, až dostali ty, které jsme nakonec viděli na plátně.

Při plánování v jednu chvíli existovala také možnost, že v Infinity War bude představený superhrdina Nova. Scenáristé zvažovali, že Thanos dorazí v úvodu filmu na Xandar, kde bychom viděli, jak zlikvidoval celé Nova Corps, tedy obranné jednotky planety, které jsme mohli poznat ve Strážcích Galaxie. V konečné podobě filmu se to stalo mimo záběr – Thanose potkáváme poprvé po tom, co už na Xandaru zvítězil a ukořistil Kámen síly, který Strážci Galaxie před několika lety svěřili jednotkám Nova Corps do úschovy.

V jednu chvíli scenáristé chtěli destrukci nejen ukázat, ale také měli nápad, že by Thanosův útok jeden muž přežil. Richard Rider. V téhle verzi by to byl právě on, kdo by řádění unikl a varoval před Thanosovým příchodem. Téhle role se nakonec ve filmu zhostil Hulk. A je to asi dobře, protože už tak byla Infinity War narvaná ohromným množstvím postav. Richard Rider totiž není žádný náhodný kolemjdoucí, kterého jde využít jen jako posla a pak jej odložit někam stranou. Rider je v komiksech nejznámější verzí superhrdiny známého jako Nova a Kevin Feige už dříve potvrdil, že s ním má studio do budoucna plány.

A tak když to nevyšlo v Avengers, vyjde to jinde. Server MCU Cosmic má sice přesnost zákulisních zpráv kolísavou, nicméně s odkazem na zdroj, který byl doposud vždy přesný, tvrdí, že se ve studiu Marvel s Novou chystá samostatný film. To samé tvrdí také nedávný únik na 4Chanu, u kterého však už vůbec nevíme, zda má nějakou kredibilitu. Tak či tak stále můžeme věřit alespoň slovům Kevina Feigeho, podle kterého se jednoho z nejpopulárnějších vesmírných Marvel hrdinů v kinech zkrátka a dobře jednou dočkáme.

V komiksech je Nova je původem pozemšťan Richard Rider. Má obří moc, kterou získal podobným způsobem jako Green Lantern, když mu sílu Nova Force předal předchozí Nova Prime (velitel Nova corps), umírající Rhomann Dey. Ve filmech od Marvelu nicméně zatím Nova corps žádné nadlidské síly nemají a velitelkou je Irani Rael (Glenn Close), zatímco Rhomann Dey (John C. Reilly) je vedlejší, spíše komická postavička. Uvidíme tedy, jestli se o Nova corps. dozvíme něco, co jsme zatím neznali, nebo bude Novův zrod zpracovaný nějak jinak.

Superhrdina Nova (Richard Rider) má nadlidskou sílu a rychlost, dokáže vstřebávat energii a následně ji vysílat jako výboje. Je ochráncem galaxie. Druhým nejznámějším Novou je pak v komiksech patnáctiletý Sam Alexander, který nadlidské schopnosti a místo v Nova corps. podědí po svém zesnulém otci, aniž by dlouhá léta věřil, že na vesmírných historkách jeho věčně opilého otce může být cokoliv pravdivého. Jeho vzhled a schopnosti se podobají těm, které má Richard Rider.

Zdroje: THR, 4Chan, MCU Cosmic

Galerie: 13

Nova se měl objevit už v Avengers: Endgame, chystá se samostatný film | Fandíme filmu Nova se měl objevit už v Avengers: Endgame, chystá se samostatný film | Fandíme filmu Nova se měl objevit už v Avengers: Endgame, chystá se samostatný film | Fandíme filmu Nova se měl objevit už v Avengers: Endgame, chystá se samostatný film | Fandíme filmu Nova se měl objevit už v Avengers: Endgame, chystá se samostatný film | Fandíme filmu Nova se měl objevit už v Avengers: Endgame, chystá se samostatný film | Fandíme filmu Nova se měl objevit už v Avengers: Endgame, chystá se samostatný film | Fandíme filmu Nova se měl objevit už v Avengers: Endgame, chystá se samostatný film | Fandíme filmu Nova se měl objevit už v Avengers: Endgame, chystá se samostatný film | Fandíme filmu Nova se měl objevit už v Avengers: Endgame, chystá se samostatný film | Fandíme filmu Nova se měl objevit už v Avengers: Endgame, chystá se samostatný film | Fandíme filmu Nova se měl objevit už v Avengers: Endgame, chystá se samostatný film | Fandíme filmu Nova se měl objevit už v Avengers: Endgame, chystá se samostatný film | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest