Avengers: Endgame: Režiséři varují: Nevěřte únikům informací

Avengers: Endgame: Režiséři varují: Nevěřte únikům informací | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Co by udělali režiséři jinak, kdyby točili Avengers 3 a 4 znovu, na co se nejvíc těší Mark Ruffalo a jak vnímá Chris Pratt Star-Lordovo chování.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Avengers: Endgame jsou zahaleni hávem tajemství a Marvel zveřejňuje nové informace jen extrémně pomalu. Jakmile tedy jakákoliv zajímavost unikne na veřejnost neoficiální cestou, lační fanoušci po ní okamžitě lačně skočí. Režiséři Russoovi však před podobnými úniky varují. V jednom z posledních rozhovorů tvrdí, že v 99% případů nejsou přesné a to už jen kvůli tomu, že návrhy hraček vznikají buď na základě raných konceptů, které se od té doby stačily mnohokrát změnit, anebo jsou od začátku vymýšlené zcela samostatně a nemají s filmem společného nic. A režiséři jsou vlastně rádi, že nepřesné informace vyčtené z hraček na veřejnost pronikají, protože alespoň diváky svedou na špatnou stopu a v kině jsou pak překvapení.

Režiséři mají do jisté míry samozřejmě pravdu. Některé hračky nemají s filmem společného nic. To ale v řadě případů není těžké poznat předem. Složitější je to ve chvíli, kdy se hračka filmu hodně blíží, ale finální verze snímku se vydá jiným směrem. Dobrým příkladem jsou například Avengers: Infinity War. V prvním teaseru se objevil záběr na Bruce Bannera v brnění Hulkbuster a všechno zakončoval záběr na Avengers běžící Wakandou, kde v řadě nechyběl ani Hulk. Následně na internet unikla podoba hračky, ve které se Hulk protrhne ven z brnění Hulkbuster. Dali jsme si tyhle indicie dohromady a očekávali, že se Banner skutečně na poslední chvíli v zeleného obra promění. Jenže nic takového ve filmu nebylo. Scéna s Hulkem byla vyrobená čistě pro trailer, aby zmátla (či nalákala) diváky a hračka skutečně vycházela ze starší verze scénáře, která nakonec nebyla použitá. Později zveřejněné artworky nám totiž potvrdily, že prapůvodně se Hulk ve filmu skutečně ukázat měl.

Jakkoliv je ale dobré se mít před hračkami na pozoru, je naprostý nesmysl, že by nepřesných bylo 99% z nich. Když vyfiltrujete hračky, u kterých je na první pohled patrné, že s filmem vůbec nesouvisejí, tak je procento hraček, které nám o chystaných snímcích něco skutečně vypovídají, poměrně vysoké. Rozhodně nadpoloviční. Je pochopitelné, že se režiséři snaží uchovat před diváky svá překvapení, ale to nepokryté lhaní by si mohli odpustit (třeba jako když tvrdili, že Avengers 4  nebudou mít podtitul Endgame), staré dobré „bez komentáře“ by bylo sympatičtější.

Další kapitola »

Avengers: Endgame

03.05.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 5

Avengers: Endgame: Režiséři varují: Nevěřte únikům informací | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Režiséři varují: Nevěřte únikům informací | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Režiséři varují: Nevěřte únikům informací | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Režiséři varují: Nevěřte únikům informací | Fandíme filmu Avengers: Endgame: Režiséři varují: Nevěřte únikům informací | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu