Star Wars: Spin-offy se odkládají, Lucasfilm přehodnotí strategii

Star Wars: Spin-offy se odkládají, Lucasfilm přehodnotí strategii | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Na které filmy se bude Lucasfilm do budoucna soustředit a jak bude přistupovat k najímání filmařů.

A je to tady. Spin-off Hvězdných válek s Hanem Solem si v kinech vede mizerně. Film s grandiózním rozpočtem (podle různých zdrojů 250-300 milionů), utržil po několika týdnech slabých 340 milionů. Je otázka, zda se snímek vůbec zaplatí a rozhodně je jasné, že z něj nebude dojná kráva, jakou jsou pro Disneyho jiné Star Wars filmy. V jedné z nedávných novinek jsme spekulovali o tom, zda vůbec publikum o spin-offy ve větší míře stojí. A to samé si zřejmě říkají v Disneym.

Collider si potvrdil u několika separátních zdrojů, že všechny rozdělané spin-offy jsou pozastavené na neurčito. Přípravy filmu s Obi-Wanem Kenobim už byly celkem daleko, na preprodukci filmu pracovalo docela velké množství lidí. To všechno se teď ale rázem zastavilo. To potvrzují StarWarsNewsNet, podle kterých Lucasfilm rozvázal spolupráci s jedním z externích dodavatelů, který pracoval čistě na spin-offech. Spolupráce s režisérem Jamesem Mangoldem na filmu o Boba Fettovi se podle Collideru domlouvala ještě před krachem Sola a zdá se, že momentálně je pasé.

StarWarsNewsNet dodává, že Disney odmítl odložení Sola na prosincový termín a odmítl narušení reklamní kampaně Avengers: Infinity War, aby Solovi dopřál větší prostor. Film prostě musel být dodaný v termínu, bez speciálního zacházení. Jedinou výjimkou byl přístup k prakticky neomezenému rozpočtu, který měl zajistit, že se i s přetáčkami všechno stihne včas.

Do budoucna Disney a Lucasfilm přehodnocují svoji strategii. Připravovat se bude vždy jeden Star Wars film. Tím je v tuhle chvíli Epizoda IX. Až bude dokončená, nebude se hledět na spin-offy, ale na řadu přijde další trilogie, zřejmě ta Riana Johnsona nebo ta od D.B. Weisse a Davida Benioffa, tvůrců Hry o trůny – zřejmě čistě podle toho, která bude dál s přípravami. Do budoucna také údajně Lucasfilm nebude experimentovat s mladými tvůrci a bude se spoléhat jen na ty zkušené. Situace se samozřejmě může nadále vyvíjet, ale v tuhle chvíli by měly plány Lucasfilmu vypadat právě takhle.

Co vy na to? Je soustředění na menší počet filmů a odstřihnutí spin-offů dobrý tah?

Zdroje: StarWarsNewsNet, Collider

Galerie: 9

Star Wars: Spin-offy se odkládají, Lucasfilm přehodnotí strategii | Fandíme filmu Star Wars: Spin-offy se odkládají, Lucasfilm přehodnotí strategii | Fandíme filmu Star Wars: Spin-offy se odkládají, Lucasfilm přehodnotí strategii | Fandíme filmu Star Wars: Spin-offy se odkládají, Lucasfilm přehodnotí strategii | Fandíme filmu Star Wars: Spin-offy se odkládají, Lucasfilm přehodnotí strategii | Fandíme filmu Star Wars: Spin-offy se odkládají, Lucasfilm přehodnotí strategii | Fandíme filmu Star Wars: Spin-offy se odkládají, Lucasfilm přehodnotí strategii | Fandíme filmu Star Wars: Spin-offy se odkládají, Lucasfilm přehodnotí strategii | Fandíme filmu Star Wars: Spin-offy se odkládají, Lucasfilm přehodnotí strategii | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu