Box Office: Průměrný Alien

Box Office: Průměrný Alien | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Všechny filmy debutovaly tak nějak průměrně, ale artušovská katastrofa z toho naštěstí nikde nekouká.

Nejvýraznější novinkou víkendu je Alien: Covenant. Pokračování Promethea se vším sequelovským všudy, tedy více alienů, více mytologie, více pitomých postav, dostává od diváků 36 milionů dolarů. Film debutuje ještě níž než Prometheus s 51 mega (to se očekávalo) a o trochu méně než Alien vs. Predator s 38 miliony (to už není tak super). Dávno to samozřejmě není ta událost, při které se Ridley Scott vracel ke kořenům, dávno chybí silná herecká jména jako Charlize Theron nebo Idris Elba, místo toho máme dva Michaely Fassbendery, kteří v poslední době neměli hit. Ani jeden z nich. 

Foxové naštěstí skrouhli rozpočet těsně pod 100 milionů a jakákoli zahraniční náklonnost tomu filmu okamžitě pomůže, takže katastrofické scénáře zatím neexistují. Doma to vypadá na nějakých 90 milionů celkově, pokud film spadne příští víkend hodně rychle dolů, tak jen 75 mega. Obecně je úspěchem jakákoli částka plížící se kolem 300 milionů globálně. Covenant tak alespoň pomáhá sérii dostat se k metě 1,5 miliardy a být pořád nejúspěšnější hororovou franšízou všech dob. (Zatím je celosvětově utrženo celkem 117 milionů).

Dost průměrně otevírá i teenage drama Všechno úplně všechno o slečně s těžkou nemocí, která se zamiluje do souseda. Těch 12 milionů určitě není nikde blízko 48 mega hitu Hvězdy nám nepřály, vlastně jsme ještě o pár mega níž než Zůstaň se mnou s Chloë Grace Moretz. Cílovka dorazila (82 % ženy pod 35 let) a je to s ohledem na větší propadáčky posledních let (Edge of Seventeen, Before I Fall) vlastně ještě výhra. 

Foxové se jinak nerozhodli nijak nepracovat s premiérou Diary of Wimpy Kid: Long Haul a poslali film ve stejný víkend jako Vetřelce. Deník poseroutky, slabocha nebo jaké jsou rozličné české distribuční názvy, přichází se čtvrtým dílem. Jde o určitý restart s novým ansámblem, který se prý skálopevným fandům nezamlouvá. Promiňte, že právě o tomhle dramatu moc nevím. Film dostal nařezáno skrz zlé recenze a končí se 7,2 miliony. To je částka, kterou předchozí díly daly za den promítání. Tady z toho klasických úhrnných 75 mega ze světa nekouká. 

Strážci Galaxie 2 těsně nedosáhli na jedničku víkendu a končí jen se 35 miliony. Po 17 dnech jsme na 732 milionech - 302 z Ameriky, 430 ze světa. Přijde ještě dalších 200 mega, ale víc nečekejte. Zítra film překoná první Strážce - chybí k tomu necelý milion. Minulý sváteční víkend matek se ukázal jako klíčový pro Dámskou jízdu, která hned tento víkend spadla o 61 % a má s necelými 8 miliony nějakých 33 mega po deseti dnech. Film potřebuje dobré tržby ze zahraničí, pokud budou, můžeme mluvit o hitu. Pokud nebudou... no asi tušíte.

Nic bohužel nezachrání Krále Artuše. Film se v druhém víkendu lopotí s 6,8 miliony a po deseti dnech to dělá 27 milionů. Film možná ani nedá 45 mega z Ameriky, natož aby dal se současnými 93 miliony globálně vysněných 175 rozpočtových milionů. Warneři by měli doufat ve spásu jménem Wonder Woman, která tenhle průšvih bude muset tahat z finančního bahna. A Ritchiemu nezbývá než podepsat třetího Sherlocka

Rychle a zběsile 8 má 1,213 miliardu, zatímco Kráska a zvíře už 1,221 miliardu. Tady žádné velké zvraty nenajdete. Pro zájemce poté následující info o "ztracených filmech". Uteč už není tématem našich článků, ale vězte, že film doposud utržil 229 milionů globálně, zatímco jeho bráška Rozpolcený 275 mega globálně. Oba filmy od Blumhouse s rozpočty okolo 5 mega budou na konci roku obligátní nej filmy v rámci škatulky "not based on anything". A Šmoulové: Zapomenutá vesnice? Nějakých 180 mega celosvětově při rozpočtu 60 mega a nuzným 43milionovým tržbám z Ameriky. Zase zachraňovalo zámoří, a to jsme film při premiéře skoro pohřbili.

Příští víkend napjatě očekávaní Piráty z Karibiku: Salazarova pomsta a u moře zůstane i Pobřežní hlídka.

Zdroj: Forbes

Vetřelec: Covenant

19.05.2017 | USA, Velká Británie, Kanada, Austrálie, Nový Zéland
Sci-Fi, Dobrodružný, Thriller, Horor
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Průměrný Alien | Fandíme filmu Box Office: Průměrný Alien | Fandíme filmu Box Office: Průměrný Alien | Fandíme filmu Box Office: Průměrný Alien | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu