Star Wars: Síla se probouzí: Velký průvodce postavami

Star Wars: Síla se probouzí: Velký průvodce postavami | Fandíme filmu
Seznamte se se starými hrdiny, novými hrdiny i temnou stranou síly.
  1. Kapitola č.1
  2. Noví hrdinové
  3. Původní hrdinové
  4. Temná strana síly

Temná strana síly

Kylo Ren

Nejvýraznější z nových padouchů je jednoznačně Kylo Ren, už jen proto, že vypadá jako Darth Vader. (Mimochodem, obléct kostým trvalo na začátku hodinu a půl, ke konci natáčení se v maskérně dostali někam na třicet minut). Původně přitom byl pro postavu zvažován kostým, který nosí kapitánka Phasma. Ale nefungovalo to, protože kvůli příběhu Kylo skutečně musí vypadat tak trochu jako Darth Vader. Ren totiž Vadera obdivuje a chce dokončit, co jeho idol započal. Sám sebe nepovažuje za zlého člověka, ale za hrdinu. Je to svým způsobem náboženský fanatik a pro svou víru je schopen udělat cokoliv.

Je ovládaný emocemi, rozpolcený. Rozhodně to není hotový padouch, jakým byl Darth Vader na začátku Epizody IV. Vlastně je to tak trochu blázen. Také to není Sith a Kylo Ren není jeho pravé jméno. Je členem rytířů řádu Ren, kteří mu dali jméno Kylo při přijetí. Co rytíři chtějí, je tajemství, které odhalí až samotný film. Zároveň Kylo slouží nejvyššímu vůdci Snokeovi. PS: Jeho meč není prastará zbraň, ale divoký nástroj, který si vyrobil on sám.

Roli hraje Adam Driver, nesmírně intenzivní herec, kterého proslavil seriál Girls, ale sám si záměrně vybírá stále těžší a těžší úlohy. K vidění byl třeba V nitru Llewyna Davise nebo v drásavém dramatu Hungry Hearts.

Generál Hux

Hux je Kylovým pravým opakem. Oba touží po moci, avšak Hux si je toho plně vědom. Je arogantní, nelítostný a opovržlivý. Neváhal si při rychlém vzestupu po armádním žebříčku umazat ruce. Pokud řekneme, že má silný smysl pro pořádek, tak to řekneme opravdu mírně. S Kylem má hodně zvláštní vztah a je velitelem vojenských sil Prvního řádu. Roli hraje Domhnall Gleeson, který ji dostal teprve den před začátkem natáčení. Vidět jste jej mohli v sáze Harryho Pottera, v komedii Lásky čas nebo po boku Oscara Isaaca v Ex Machina.

Kapitán Phasma

Kapitán Phasma měl být původně muž, ale filmařům tak učarovala Gwendoline Christie, že ji prostě museli obsadit. Jde o hodně fyzickou roli. Ve filmu nebude příliš často, ale kdykoliv se objeví na scéně, její přítomnost bude cítit. Na jejím postoji poznáme, že je to žena a její chromovaná zbroj (původně určená Kylo Renovi) je zcela nepřehlédnutelná. Zjevně půjde o pravou ruku hlavních záporáků, která bude plnit jejich špinavou práci. Gwendoline o roli ve Star Wars aktivně usilovala, avšak zatím ji můžete znát především z Hry o trůny.

Nejvyšší vůdce Snoke

Podobně jako Maz Kanatu a Luka jsme jej zatím neviděli. Jedná se o zcela digitální postavu a filmaři nám zjevně chtějí schovat překvapení až do kina. Poměrně nepřekvapivě roli hraje přeborník na performance capturing, Andy Serkis (Glum, Caesar v Planetě opic). Snoke je hodně vysoký (přes dva metry) a hubený, má hodně výraznou tvář. S pomocí masky by jej prostě ztvárnit nešlo. Serkis spolu s ostatními herci byl v klasickém šedivém overalu přímo na place, přesto až do konce nevěděl, jak vlastně jeho postava bude vypadat – už jen proto, že se design neustále vyvíjel.

Snoke je nesmírně mocný, ale zároveň také velmi zranitelný. Je zjizvený a znetvořený, v minulosti utrpěl těžká zranění. Ta zranění ale zřejmě neutržil při soubojích Rebelů s Impériem. Zdá se, že je to zcela nová postava, která se onehdy konfliktů neúčastnila. Byl v té době naživu a věděl, co se děje a přesto je schopný v galaxii rozpoutat nový konflikt. Je mocný vůdce, schopný manipulátor a intrikán, který nejedná impulzivně a plánuje trpělivě dlouho dopředu. Jeho plány jsou obrovské a byl to právě on, kdo byl klíčový při svedení Kylo Rena na temnou stranu Síly. Zjevně se jedná o takového „Palpatina Epizody VII“ a ze staršího teaseru víme, že je na Sílu napojený. Budeme zvědavě vyhlížet, co jeho plány vlastně obnášejí!

« Předchozí kapitola

Star Wars: Síla se probouzí

14.12.2015 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest